Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/09/2010

Ερώτηση βουλευτή Μ.Κριτσωτάκη: Διαγωνισμός για την ανακατασκευή τουαλετών του αεροδρομίου Ηρακλείου

Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων - Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Πληροφορηθήκαμε ότι διενεργείται διαγωνισμός για την ανακατασκευή των τουαλετών του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ!

Εύλογα ερωτηματικά αλλά και αγανάκτηση δημιουργούνται στους Ηρακλειώτες -και όχι μόνο- τόσο για την διαδικασία του διαγωνισμού (κατεπείγουσα), όσο και για το ιδιαίτερα υψηλό κόστος (αναφορές για «χρυσές» τουαλέτες), την ίδια ώρα που περικόπτεται μισθοί και συντάξεις!

Ερωτηματικά επίσης δημιουργούνται και για την πορεία του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες «ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι ολοκληρώνεται μέσα στον Οκτώβριο και σε ένα το πολύ ενάμισι χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι».

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.    Ποια η σκοπιμότητα εργασιών τέτοιου προϋπολογισμού, την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, περιορίζεται η κοινωνική πολιτική και οι Έλληνες πολίτες οδηγούνται στην ανεργία και τη φτώχια;

2.    Με δεδομένη τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου, δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες για ένα διάστημα ενός – δύο ετών με παρεμβάσεις αρκετά χαμηλότερου κόστους;

Ο ερωτών βουλευτής

Μιχάλης  Κριτσωτάκης