Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/09/2010

Οι δολοφόνοι ελεύθεροι – η Κωνσταντίνα απροστάτευτη

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την διακοπή της φρούρησης της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Έχουν περάσει ένας χρόνος και 9 μήνες από την δολοφονική επίθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κυκλοφορούν και συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αφού η δικογραφία πήγε στο αρχείο, ενώ η εργοδοτική τρομοκρατία στο χώρο των ιδιωτικών εταιρειών καθαρισμού καλά κρατεί.

Ως να μην έφταναν όλα αυτά ο νέος Υπουργός προστασίας του πολίτη, δεν πρόλαβε να αναλάβει, και έδωσε εντολή να σταματήσει η φρούρηση   της Κωνσταντίνας Κούνεβα, την ίδια στιγμή που χιλιάδες αστυνομικοί φρουρούν «κάθε καρυδιάς καρύδι».

Απαιτούμε να τιμωρηθούν αυτοί που σακάτεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα και την άμεση συνέχιση της φρούρησης της. Να καταργηθούν οι υπεργολαβίες στο δημόσιο τομέα και οι συμβάσεις των εργαζομένων σʼ αυτές να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Να καταργηθεί η ενοικιαζόμενη επισφαλής και ανασφάλιστη εργασία. Πλήρης σταθερή, ασφαλισμένη και αξιοπρεπής αμειβόμενη εργασία για όλους και όλες.

To Γραφείο Τύπου