Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/09/2010

Δήλωση του Προεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη σημερινή συγκέντρωση των συμβασιούχων έξω από τον Αρειο Πάγο

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα μαζί με τους συμβασιούχους έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο όπου ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί συζήτηση για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μεταφέροντας το ακόλουθο μήνυμα στους εργαζόμενους.

«Η σημερινή σας μαζική παρουσία εδώ σηματοδοτεί ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, είτε με πολιτική είτε με δικαστική απόφαση να στερήσει το δικαίωμα της εργασίας σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, νέους στην πλειοψηφία τους. Τόσα χρόνια προσπάθησαν να σας έχουν όμηρους σε ένα σύστημα εξουσίας τώρα θέλουν να πετάξουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στα αζήτητα. Δε θα το πετύχουν. Και δε θα το πετύχουν γιατί ο αγώνας σας θα είναι νικηφόρος.

Όλοι αυτοί με τα εκατοντάδες χιλιάδες εισόδημα, με τα δεκάδες σπίτια και ακίνητα, με τα εκατομμύρια καταθέσεις, λένε τώρα σε εσάς με τα 700 και τα 1000 ευρώ μισθό ότι μαζί τα φάγατε. Δεν τα φάγατε μαζί! Δεν τα φάγαμε μαζί σε αυτήν την χώρα. Κάποιοι θησαύρισαν και κάποιοι ζητούν την επιβίωση με τα 500 και 700 ευρώ. Δε θα τους περάσει, θα αγωνιστούμε για αξιοπρέπεια, για επιβίωση, για ζωή. Δε θα τους περάσει γιατί εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για κόστη και ζημιές. Καλή δύναμη, καλή δικαίωση».

To Γραφείο Τύπου