Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/09/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με την χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τους Διοικητές των Νοσοκομείων

Η χθεσινή συνάντηση του κ. Λοβέρδου με τους διοικητές των νοσοκομείων,  αποκαλύπτει με τον πιο επίσημο τρόπο την αποτυχία των πολιτικών επιλογών των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίες οδήγησαν το ΕΣΥ στην εικόνα που οι ίδιοι περιγράφουν, αλλά οι πολίτες βιώνουν καθημερινά.

Μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται υπό κατάρρευση τόσο κτιριακά όσο και λειτουργικά, από τις τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού αλλά και την αδυναμία τους να εκδώσουν ασφαλή προγράμματα εφημεριών. Ο κ. Υπουργός εντέχνως μεταθέτει το βάρος των ευθυνών του στους διοικητές χωρίς να εξηγεί τους λόγους που δεν προχωρούν οι προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών που έχουν ήδη εγκριθεί.

Οι δηλώσεις του κ. Υπουργού για μείωση των δημόσιων δαπανών Υγείας, ενταγμένες στη προσπάθεια να υλοποιήσει τους καταστροφικούς για την κοινωνία όρους του Μνημονίου και της Τρόικας, οδηγούν το ΕΣΥ στην πλήρη απαξίωση, χωρίς να θίγονται τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, ενώ παραδίδουν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην κερδοσκοπική επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα, τη στιγμή που αυξάνεται ραγδαία η προσέλευση πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. 

Προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να είναι αρεστός στα ΜΜΕ, υποπίπτει σε πολιτικό ολίσθημα με τα αυθαίρετα αστυνομικά μέτρα που παροτρύνει τους διοικητές των νοσοκομείων να πάρουν, δημιουργώντας κλίμα συλλογικής ευθύνης και ενοχής, στη μεγάλη πλειοψηφία των σκληρά εργαζομένων και χαμηλά αμειβομένων υγειονομικών.

Τμήμα Υγείας