Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/09/2010

Ανακοίνωση Τμήματος Δικαιωμάτων Συνασπισμού για την απαγόρευση διεξαγωγής του 3ου Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού από το Δήμο της Αθήνας

Η προκλητική, αυθαίρετη, απαράδεκτη και ευθέως ρατσιστική απόφαση του Δήμου της Αθήνας να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης της πλατείας Αμερικής για τη διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, δηλαδή μιας εκδήλωσης με έντονο κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, επί της ουσίας ισοδυναμεί με κατάφωρη καταστρατήγηση της ίδιας της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας της συνάθροισης , καθώς εκπορεύεται από αναρμόδιο όργανο κατά παράβαση των ρητών όρων που θέτει για εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις το άρθρο 11 του Συντάγματος.

Είναι πλέον προφανές ότι η ανοιχτή σύμπλευση Ν. Κακλαμάνη – Γ. Καρατζαφέρη έχει πολύ συγκεκριμένες πρακτικές επιπτώσεις για το επίπεδο διαβίωσης στην πόλη.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καλεί το Δήμαρχο της Αθήνας, έστω και την ύστατη στιγμή, να περισώσει το κύρος του Δήμου χορηγώντας τη σχετική άδεια και να αντιληφθεί ότι  είναι ανεπίτρεπτο τα πολιτικά του γραμμάτια προς το ΛΑΟΣ και την ξενοφοβική του ατζέντα να οδηγήσουν σε εκπτώσεις πολιτικών δικαιωμάτων.

Τμήμα Δικαιωμάτων