Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/12/2004

Δήλωση των Σπύρου Λυκούδη και Γιάννη Μπαλάφα

Διεκδικήσαμε την εκλογή μας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ με διαφορετική λίστα από τη σημερινή «Παρέμβαση», για να εκφράσουμε έναν ολόκληρο κόσμο που έδωσε προσυνεδριακά μαζί μας την μάχη υποστήριξης των απόψεων και των θέσεων που μειοψήφησαν και που είδε να αλλοιώνεται με τις «επικοινωνίες» των λιστών στη διαδικασία εκλογής της νέας ΚΠΕ, η πολιτική βούληση και η ψήφος του.

Από σήμερα αρχίζει μια νέα περίοδος για τον ΣΥΝ. Θα είμαστε όπως πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων του, συμβάλλοντας με τις απόψεις μας στην κοινή πορεία.

Στον μικρόκοσμο των τάσεων μας θα ήταν αστεία η διεκδίκηση από μέρους μας, στη νέα φάση, τασικών τίτλων του παρελθόντος κλπ. Όποιος θέλει ας δηλώνει ότι θέλει. Οι πάντες στο κόμμα μας γνωρίζουν ποιός εκφράζει τι.

Υπάρχει μπροστά μας μια πολύ πιο σημαντική υπόθεση. Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του ρεύματος των δημοκρατικών, ανανεωτικών, αριστερών ιδεών στον ΣΥΝ, που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια σε υποχώρηση για μια σειρά λόγους και που χωρίς την αναζωογόνησή του το μεγάλο, κατά τη γνώμη μας, τμήμα του κοινωνικού σώματος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ θα βρεθεί σε μια επικίνδυνη αμηχανία.

Θα ξεκινήσουμε με αισιοδοξία τη δύσκολη αλλά αναγκαία, αυτή προσπάθεια.

To Γραφείο Τύπου