Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/09/2010

Δήλωση Κ. Ήσυχου, μέλους Π.Γ. ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, σχετικά με τα αποτελέσματα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Μια μεγάλη νίκη της επαναστατικής αριστεράς στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας είναι γεγονός.

Με σχεδόν καταμετρημένο το 85% των εκλογικών αποτελεσμάτων για τις 165 έδρες στο Κοινοβούλιο της χώρας το ( P.S.U.V.) Ενοποιημένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας μαζί με άλλες αριστερές δυνάμεις, που αποτελούν μέρος μιας ευρείας συμμαχίας της επαναστατικής - σοσιαλιστικής αριστεράς, καταφέρνει να συγκεντρώνει 95 έδρες, κερδίζοντας έτσι τις βουλευτικές εκλογές έναντι των 64 εδρών της Δεξιάς αντιπολίτευσης ( μένουν ακόμα 11 έδρες να καταμετρηθούν σε ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές της χώρας).

Ένας ισχυρός αλλά διαρκώς «γραφικός» μύθος των ισχυρών πολιτικών κέντρων των ΗΠΑ και της Ευρώπης, των ΜΜΕ που ελέγχονται από την πλουτοκρατία, περί αυταρχισμού και στην Βενεζουέλα καταρρέει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Εκατοντάδες διεθνείς παρατηρητές από ολόκληρη την πολιτική γεωγραφία και από τις 5 ηπείρους βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Βενεζουέλα, μαζί τους η Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Η συνέχιση των βαθιών επαναστατικών αλλαγών στην Δημόσια Παιδεία, στην δωρεάν ιατρική περίθαλψη, στα εργασιακά δικαιώματα, στις κοινωνικές πολιτικές, στα δικαιώματα των ιθαγενών, στις εθνικοποιήσεις των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, της οικοδόμησης της εναλλακτικής Μπολιβαριανής ολοκλήρωσης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (ΑΛΜΠΑ), συνεχίζονται παρά την λυσσαλέα επίθεση των πολύ καλά οργανωμένων κέντρων των πολιτικών και οικονομικών ελίτ, στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε. που αντιμάχονται την Μπολιβαριανή Επανάσταση.

 Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ο Ελληνικός Λαός, σε συνθήκες ενός νεοφιλελευθέρου πολέμου που έχει κηρυχθεί εναντίων τους από την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ, τους τραπεζίτες και το πολυεθνικό κεφάλαιο, αντλούν δύναμη και αισιοδοξία από τις μεγάλες επαναστατικές αλλαγές στην Λατινική Αμερική και Καραϊβική. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

To Γραφείο Τύπου