Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/12/2004

Συνάντηση ΣΥΝ με αντιπροσωπεία των Αντιρρησιών Συνείδησης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος και η υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων Μ.Σπηλιοπούλου, συναντήθηκαν χθες 20/12/04 με αντιπροσωπεία των Αντιρρησιών Συνείδησης.

Μετά τη συνάντηση το Τμήμα Δικαιωμάτων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Μετά 13 δίκες, για το ίδιο ακριβώς αδίκημα, το Ναυτοδικείο Πειραιά εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του και καταδίκασε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, για μια κατηγορία που αποτελεί πλημμέλημα, το γνωστό πλέον αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη.

Πρόκειται για καταδίκη εκδικητική και «προς παραδειγματισμό, διότι είναι μια γνωστή και επώνυμη περίπτωση που ταλαιπωρεί για χρόνια τις αρχές» κατά την έκφραση του Εισαγγελέα.

Αυτή η απόφαση, καθώς και η συνολική μέχρι τώρα νομοθετική αντιμετώπιση έρχεται να πλήξει το δικαίωμα της ελευθερίας της συνείδησης όλων όσων για λόγους ιδεολογικούς, πολιτικούς ή θρησκευτικούς δεν δέχονται να υπηρετήσουν ένοπλη θητεία.

Συμπαραστεκόμαστε στον αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη, ζητάμε την ανάκληση της καταδικαστικής απόφασης του Ναυτοδικείου Πειραιά, καθώς και την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς τα ισχύοντα στην Ε.Ε.

Τμήμα Δικαιωμάτων