Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/09/2010

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

Ολοφάνερα ενορχηστρωμένη η επιχείρηση λήθης και σύγχυσης για την οριστική συγκάλυψη του βατοπεδινού σκανδάλου, που παρακολουθούμε να εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες.

Πρωταγωνιστούν προς το παρόν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς και της νέας ΝΔ και δημοσιογραφικά συγκροτήματα.

Στην ίδια κατεύθυνση και το ΠΑΣΟΚ, αν και με άλλη ιεράρχηση και άλλο χρονοδιάγραμμα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης, οδηγεί την Επιτροπή σε κατεπείγουσα λήξη των εργασιών της ώστε να εκδοθεί το πόρισμα μέσα στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Αφού δηλαδή εξαντλήσει όλα τα όρια υποκριτικής και μικροκομματικής αξιοποίησης, θα στείλει ταυτόχρονα την υπόθεση στο Δικαστικό Συμβούλιο με μεθοδευμένη την έλλειψη στοιχείων. Το Δικαστικό Συμβούλιο δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να κλείσει την υπόθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σκανδαλοθηρική μανία. Αλλά δεν θα ανεχθεί την κοροϊδία. Η ζημιά και από τα δυο κόμματα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας είναι – και όχι μόνο στο Βατοπέδι –είναι τεράστια. Θα αντισταθούμε στα σχέδια εξαγνισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέσω της λήθης και της σύγχυσης. Καταγγέλλουμε το θέατρο ανώδυνης ανασύνταξης των φορέων του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

To Γραφείο Τύπου