Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/09/2010

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ, για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης

Οι πάνω από 100.000 χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες, οι χιλιάδες διαδηλωτές σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι απεργοί που νέκρωσαν σήμερα την Ισπανία, αποτελούν την καλύτερη απάντηση στα σχέδια που απεργάζονται Κομισιόν και ευρωπαίοι ηγέτες για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και αντιδημοκρατικές κυρώσεις στους "κακούς μαθητές"!

Η σημερινή ημέρα πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων κατά των μέτρων λιτότητας των κυβερνήσεων, τα οποία σκοτώνουν την ανάπτυξη και υποβαθμίζουν τη ζωή των πολιτών, δεν ήταν απλά επιτυχημένη: Συνιστά την αφετηρία συντονισμένων δράσεων κατά των πολιτικών που οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού, προσπαθούν να μας επιβάλλουν ως μονόδρομο. Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης είπαν "όχι" στους δήθεν μονόδρομους και τις οικονομικές ορθοδοξίες.

Διέξοδος από την κρίση που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά οι τράπεζες και ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός, υπάρχει: Περνάει μέσα από την ανάπτυξη, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τις δημοκρατικές ελευθερίες των λαών.

To Γραφείο Τύπου