Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/09/2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση του με τους Δημάρχους Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ελληνικού

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο», Αλέξης Μητρόπουλος, και οι Θ. Μπαρτσώκας, Γιάννης Σχίζας και Ηλ. Νικολόπουλος, στηρίζοντας την πρωτοβουλία των δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού για μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε Μητροπολιτικό Πάρκο, συναντήθηκαν σήμερα με τους δημάρχους Αργυρούπολης Δημ. Ευσταθιάδη, Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη, Αλίμου Θ. Ορφανό και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γλυφάδας Γιώργο Αγγελόπουλο.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συναντηθούμε με τους τέσσερις δημάρχους των τεσσάρων δήμων της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού, που τους αφορά άμεσα η αξιοποίηση αυτού του μεγάλου ελεύθερου δημόσιου χώρου. Συναποφασίσαμε ότι θα στηρίξουμε τις προσπάθειες των ενεργών πολιτών της ευρύτερης περιοχής ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου, ένα μητροπολιτικό πάρκο στην περιοχή που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο αστικός ιστός του Λεκανοπεδίου.

Ο Πρωθυπουργός πριν τις εκλογές μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη. Φαίνεται θα εννοούσε τα πράσινα πετροδολάρια των Αράβων επενδυτών.  Είναι ντροπή για μια χώρα της Ε.Ε. να υπολογίζει την ανάπτυξη με τέτοιο τρόπο. Είναι ντροπή να εκχωρούμε τεράστιες εκτάσεις δημόσιας γης σε επενδυτές οι οποίοι θα την αξιοποιήσουν όπως αυτοί θέλουν, χωρίς γνώμονα τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, με μόνο γνώμονα το δικό τους κέρδος και με ελάχιστες θέσεις εργασίας, κακοπληρωμένες, ελαστικής εργασίας των 500 ?.

Η Ελλάδα δεν είναι μία τριτοκοσμική χώρα και η ανάπτυξη πρέπει να γίνεται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τις μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας. Ο αγώνας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, των τεσσάρων δήμων, των δημαρχιακών αρχών των σημερινών αλλά και αυτών που θα προκύψουν  καθώς  και της περιφερειακής παράταξής μας θα είναι αγώνας προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα και η ελπίδα ενός μητροπολιτικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ(Δήμαρχος Αργυρούπολης):  Ήταν χαρά μας στο Δημαρχείο της Αργυρούπολης να έχουμε την επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια και οι άλλοι δήμαρχοι που συμμετέχουμε στους αγώνες τόσων χρόνων για το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού ήταν μαζί μας εδώ και ο κ.Κορτζίδης και ο κ.Ορφανός για να δούμε τους αγώνες που έχουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα μπροστά στα νέα σχέδια που απεργάζονται στην εξαφάνιση αυτού του ελεύθερου δημόσιου χώρου. Εκεί θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα.  Έχουμε και την στήριξη του Προέδρου, όπως αυτό συζητήθηκε στο τραπέζι, και νομίζω ότι το  μέλλον αυτού του τόπου δεν θα χαθεί γιατί θα είμαστε από κοντά να το παλέψουμε.

ΧΡ. ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ : (Δήμαρχος Ελληνικού) Παλεύουμε για μια ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα το σκοτώνει και που θα σέβεται τους εργαζόμενους και δεν θα τους θέλει με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και με εξευτελιστικά μεροκάματα. Αντιπαλέψαμε την πρόταση του κ. Σουφλιά και ως ένα βαθμό συμβάλλαμε κι εμείς στο να μην εφαρμοστεί. Θα αντιπαλέψουμε το ίδιο την πρόταση, που είναι πολύ χειρότερη, που βλέπουμε να έρχεται από τη σημερινή κυβέρνηση. Θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε τους πολίτες, να αναπτύξουμε συμμαχίες και με άλλους φορείς ευρύτερους σε όλη την Αθήνα και θα είμαστε απέναντι σε κάθε σχέδιο τσιμεντοποίησης και καταστροφής του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας.

Θ. ΟΡΦΑΝΟΣ (Δήμαρχος Αλίμου): Η θέση μας είναι σταθερή για ένα μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου. Η κοινή δράση συνεχίζει και θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές για ένα πάρκο που θα ανήκει σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

To Γραφείο Τύπου