Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/12/2004

Για την βάρβαρη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων σε βάρος Αφγανών μεταναστών

Εκφράζουμε βαθιά θλίψη και αποτροπιασμό για το θλιβερό πρόσφατο κρούσμα κρατικής αυθαιρεσίας και ωμής βάρβαρης βίας σε βάρος Αφγανών μεταναστών από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη αυτή συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων, που έρχεται στη συνέχεια μιας μακράς αλυσίδας απάνθρωπων και προσβλητικών συμπεριφορών σε βάρος συνανθρώπων μας.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αλλά και οι συνδικαλιστικοί φορείς της ΕΛ.ΑΣ. φέρουν τεράστια ευθύνη γιατί, παρά τις συστηματικές συστάσεις και προτροπές μας για ανθρωπιστική συμπεριφορά έναντι άλλων ανθρώπων, δυστυχώς αυξάνονται τα κρούσματα μιας απάνθρωπης συμπεριφοράς, ιδίως σε μετανάστες.

Η ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να αναλογιστεί το μέγεθος της ευθύνης της και να αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ελέγχου των αστυνομικών ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που προκαλούν φρίκη και ντροπή και απαξιώνουν την ανθρώπινη οντότητα και προσωπικότητα, ανεξάρτητα από φύλλο, καταγωγή, χρώμα.

Το Τμήμα για τα Σώματα Ασφαλείας του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου