Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/09/2010

Χαιρετισμός Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ στο 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΣΕ

ΕΝΙΑΙΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ, ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ ΟΣΕ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρέτισε σήμερα το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Παν. Λαφαζάνης, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η κατάπτυστη πραξικοπηματική και αντισυνταγματική τροπολογία  «εξπρές» που, μετά την επιστράτευση, ψήφισε η κυβέρνηση, για να σπάσει τον αγώνα των μεταφορέων, αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από ένα αυταρχικό κατήφορο: ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΜΝΗΜΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον ευθέως είναι αμείλικτο: Η κυβέρνηση για να ανακόψει τις όλο και πιο γενικευμένες λαϊκές αντιδράσεις στις επιλογές βίαιης κοινωνικής εκθεμελίωσης είναι διατεθειμένη να γεμίσει τις φυλακές με βαρυποινίτες πολιτικούς κρατούμενους του 21ου αιώνα;

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα του μνημονίου και της τρόικας θα είναι η Ελλάδα των ιδιώνυμων μέτρων και των ιδιώνυμων διώξεων! Η Ελλάδα της ανάπηρης δημοκρατίας, της νεοαποικιακής κηδεμονίας και της οικονομικής ερήμωσης!     

Δυστυχώς, η ιδιώνυμη τρομοκρατία ενάντια στο κίνημα των μικροϊδιοκτητών φορτηγών αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Αφορά πρώτα απʼ όλα τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, οι οποίοι πρέπει να υποστούν, χωρίς αντιδράσεις, ένα νομοθετικό εξάμβλωμα που αποβλέπει στην ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα των φιλέτων του ΟΣΕ, την εξάρθρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και την εγκατάλειψη όσων ήδη εργάζονται στην υποβάθμιση, την ανασφάλεια και την έλλειψη προοπτικής.

Σε βάρος των ελληνικών σιδηροδρόμων και του ελληνικού λαού έχει συντελεστεί ένα διαχρονικό έγκλημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, εγκατάλειψης και απαξίωσης. Η χαριστική βολή σε αυτό το έγκλημα πάει να δοθεί με το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την άμεση απόσυρση του νέου νομοσχεδίου Ρέππα για τον ΟΣΕ. Προτείνει και παλεύει για ένα ενιαίο, σύγχρονο, δημόσιο, ανασυγκροτημένο ΟΣΕ που θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια.

Όλοι ενωμένοι σε ένα μεγάλο ταξικό μέτωπο, πέρα από διαφορές και διαχωρισμούς του παρελθόντος, μπορούμε να διασώσουμε και να αναβαθμίσουμε τον ΟΣΕ ως μοχλό ποιοτικής ανάπτυξης της χώρας!

To Γραφείο Τύπου