Skip to main content.
30/09/2010

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Περιφέρεια ΑΜΘ - Παρουσίαση του συνδυασμού στην Αλεξανδρούπολη

Οι επικεφαλής του συνδυασμού «Αριστερή Οικολογική Συνεργασία», συνδυασμός που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις περιφερειακές εκλογές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, τέθηκαν οι βασικές αρχές και στόχοι του, ενώ όπως ανακοινώθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα δοθεί σε δημόσιο διάλογο και θα κατατεθεί στην κοινωνία, το πλαίσιο των επεξεργασμένων θέσεων και προτάσεων για την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Τάκης Χαρίτος, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα αλλά και στα μεγάλα ελλείμματα της περιφέρειάς μας ,σημειώνοντας ότι η κρίση επιδεινώνει με μεγαλύτερους ρυθμούς την αποσύνθεση και τη συρρίκνωση τροφοδοτώντας την ανεργία στον τόπο μας, μίλησε για τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται το φυσικό περιβάλλον, ενώ έκανε αναφορά στα δημοκρατικά ελλείμματα που συνδέονται με τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των μεταναστών.

«Θεωρούμε βασικές προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής πνοής και για την περιφέρειά μας, την αποδέσμευση από τις πολιτικές του μνημονίου, την αναδιαπραγμάτευση του χρέους με την αποδέσμευση μεγάλου μέρους του, και την ανάδειξη ενός ανορθωτικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη χώρα με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας. Ζητούμε την ψήφο και την ενίσχυση της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας» για να έχουμε μέσα στα Περιφερειακά Συμβούλια δυνατή τη φωνή της αντίστασης στα σχέδια για το ξεπούλημα της ακίνητης δημόσιας περιουσίας της Περιφέρειας, καταστροφής του φυσικού πλούτου , μετατροπής των περιφερειακών οργάνων σε γραφειοκρατικά αποστεωμένα όργανα παραγοντισμού και αδιαφάνειας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτος στη τοποθέτησή του.

Παρότρυνση στον Εβρίτικο λαό, να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτει, την ψήφο του, ώστε να δώσει τη δική του απάντηση σε όσους του καταληστεύουν τη ζωή, απηύθυνε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καΐσας. «Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Θέλουν έναν κόσμο αμίλητο και φοβισμένο. Αυτό δεν πρέπει να τους το χαρίσουμε. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία στον απογοητευμένο κόσμο να δώσει την απάντησή του, να οργανώσει την αντίστασή του, να μην σκύψει το κεφάλι. Σαν Αριστερή Οικολογική Συνεργασία ζητάμε την ψήφο του κόσμου για να δώσουμε δύναμη στην αντίσταση των κοινωνιών. Θέλουμε να μιλήσουμε στις καρδιές και την ψυχή των ανθρώπων του Έβρου και να τους δώσουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στις δύσκολες στιγμές που περνά» σημείωσε.

Σύμφωνα με το μέλος της παράταξης «Αριστερή Οικολογική Συνεργασία» Δημήτρη Ρίζο, ο συνδυασμός αυτός προέκυψε από τη συνεύρεση δυνάμεων της Αριστεράς και της μαχόμενης οικολογίας στο πλαίσιο της περιφέρειάς μας. Συναντηθήκαμε άνθρωποι που έτσι κι αλλιώς βρισκόμασταν στις καθημερινές διεκδικήσεις και προσπάθειες για βελτίωση της ζωής των πολιτών, άνθρωποι που αντιστέκονται στις δυνάμεις του μνημονίου και της πολιτικής που παραδίδει τα πάντα στο κέρδος».

Ο κ. Ρίζος αναφέρθηκε και στον επικεφαλής του συνδυασμού στον Έβρο, λέγοντας ότι η παρουσία του γιατρού Γιώργου Καΐσα στα κοινωνικά και πολιτικά πράγματα της περιοχής, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια, έχει δείξει δείγματα γραφής για το ήθος και την μαχητικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των θεμάτων που μας απασχολούν.