Skip to main content.
30/09/2010

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 300 δημότες, πραγματοποιήθηκε στις 27/9, η ιδρυτική συγκέντρωση της δημοτικής Παράταξης Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Δήμαρχο γιατρό Θανάση Μάλλιο.

Ο Θανάσης Μάλλιος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλεί στην Κοινωνία μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το μνημόνιο και η εφαρμογή του «Καλλικράτη», τονίζοντας, ότι προάγεται ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης, με αυξημένη την επιτήρηση από την κεντρική εξουσία, αποξενόνοντας τους πολίτες από τη δημοτική διαχείρηση, μακριά από τις ισχυρές αυτοδιοικητικές παραδόσεις του τόπου μας. Τόνισε, ότι όποιος θεωρεί ότι οι επιπτώσεις του μνημονίου, όπως η ανεργία, η οικονομική ύφεση, η περικοπή των πόρων για την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, είναι «εκτός ύλης» για τους δήμους και αρκείται σε επικλήσεις για δήθεν «χρηστή» διαχείριση, τότε ή ψεύδεται ή υποκρίνεται.

Αναφερόμενος στην ίδρυση της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», είπε ότι προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας μιας δημοτικής κίνησης, που να πετυχαίνει την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων, μιας κίνησης αγωνιστικής, κινηματικής, μακρυά από δημαρχοκεντρικά μοντέλα.

Μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση στην περιοχή , τόνισε ότι η Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα απέχει πολύ απʼ τα δικά μας όνειρα και ότι ο δημότης δεν ανέχεται πλέον να βλέπει το δήμο του να σέρνει πρώτος το χορό της ακρίβειας, της σπατάλης, της αδιαφάνειας, του υπέρογκου δανεισμού, της αριστοκρατικής διοικητικής αντίληψης και της αδιαφορίας για το περιβάλλον.

Η παράταξή μας, είπε, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, τους  νέους, τους ηλικιωμένους, τους άνδρες, τις γυναίκες, τους ανθρώπους που ήρθαν από άλλα κράτη και σήμερα δουλεύουμε και πονάμε μαζί.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θανάσης Μάλλιος  τόνισε: «Την κίνησή μας την ονομάσαμε ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, γιατί μπορούμε εμείς οι πολίτες να δώσουμε δύναμη στο όνειρο, δύναμη στη συλλογική δράση, δύναμη στο κίνημα της αντίστασης και της ανατροπής, δύναμη στη διεκδίκηση και στη δημιουργία».

 Προηγήθηκαν σύντομες εισαγωγικές τοποθετήσεις από μέλη της παράταξης, την πρώην Δημοτική Σύμβουλο Βάλια Ματσουκά, τον Κ. Λάσκαρη, Γραμματέα του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού και τον Άρη Βασιλόπουλο, αδιόριστο εκπαιδευτικό και μέλος του Κοινωνικού Φόρουμ.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν και οι:  Βασίλης Μουλόπουλος, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και  Κώστας Ήσυχος, μέλη της Π.Γ. του Συνασπισμού, ο Κώστας Διάκος υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ο Δικαίος Ψυκάκος, μέλος του Κόκκινου και μέλος της Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, η Νανή Πολίτου υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρίνα Δίζη πρ. βουλευτής των Οικολόγων, ο Κ. Σπανόπουλος, πρ. υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθηνών, κ.ά.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Θανάσης Μάλλιος
6972910075
mail: dynamipoliton@gmail.com
Blog: http://dynamipoliton.wordpress.com
(πληροφορίες και φωτογραφίες από την εκδήλωση)