Skip to main content.
30/09/2010

Επίσκεψη υποψήφιου περιφερειάρχη, Κ. Πουλάκη, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στο Τεχνικό Επιμελητήριο

Βόλος, 30/9/2010

Περιφερειακός Συνδυασμός «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και ενημέρωση για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής είχε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του συνδυασμού «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κ. Πουλάκης, συνοδευόμενος από τον  Δ. Παπαϊωάννου. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Πουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Οι εργαζόμενοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση και το διευθυντήριο της Ε.Ε.  στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά τους δικαιώματα. Πολύχρονες κατακτήσεις καταργούνται ή περιορίζονται.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και η μνημονιακή της συνταγή είναι καταστροφική : Το φονικό τρίπτυχο βαθιά ύφεση – υψηλός πληθωρισμός – υψηλή ανεργία διαλύει κάθε ίχνος οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Το μνημόνιο πρέπει να ανατραπεί. Χρειάζονται συνεχείς, ενωτικοί και μαζικοί εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες. Θα είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες και συμπαραστάτες στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, όπου δοκιμάζονται καθημερινά οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, τις κατασκευές και τις μικρές επιχειρήσεις  στη Μαγνησία.»

Στη συνέχεια, οι Κώστας Πουλάκης και Δημήτρης Παπαϊωάννου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο τμήμα Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της οποίας δήλωσαν :

«Η θέσπιση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δίνει νέες ευκαιρίες σχεδιασμού στις μεταφορές, στα οδικά δίκτυα, στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, στον τουρισμό, που θα συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Ωστόσο, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, κατά τη μεταβατική περίοδο από τις Νομαρχίες στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, να παρουσιαστούν δυσλειτουργίες, αμηχανία στη διαχείριση, γραφειοκρατική εμμονή σε κενά του Νόμου. Θα είμαστε δίπλα στον επιστημονικό και τεχνικό κόσμο της περιοχής, προκειμένου να βοηθάμε στην επίλυση κάθε τέτοιου προβλήματος.

Πάγια προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη των δικτύων επικοινωνίας της Θεσσαλικής ενδοχώρας και ιδιαίτερα του σιδηρόδρομου, που επί δεκαετίες συνέδεσε επιτυχώς την δυτική Θεσσαλία με τον Βόλο και τη Λάρισα και τα τελευταία χρόνια φθίνει. Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την βελτίωση του οδικού δικτύου που συνδέει τις Θεσσαλικές πόλεις μεταξύ τους, ώστε να μην θρηνούμε κάθε χρόνο την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας.

Παράλληλα, είναι αναγκαία η δημιουργία δέσμης τουριστικών προορισμών που θα συνδέουν  την ορεινή Θεσσαλία με τη θάλασσα, τις αρχαιότητές της και τα υπόλοιπα αξιοθέατα, ενώ επιβάλλεται η άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμών πολεοδομικών σχεδιασμών, του Ρυθμιστικού Σχεδίου, του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, της αναμόρφωσης του Διατάγματος δόμησης στο Πήλιο και των μελετών παράκαμψης των παραλιακών οικισμών, καθώς επίσης και η ολοκλήρωση όλων των έργων του Περιφερειακού του Βόλου, που τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.»