Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/09/2010

Η Πολιτική Κίνηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Καισαριανής, γνωστοποιεί την ήδη προ μηνών ειλημμένη απόφασή της, να στηρίξει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές τη δημοτική παράταξη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής και τον επικεφαλής της, Δήμαρχο Σπύρο Τζόκα.

Σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει καταστεί πεδίο πειραματισμών, ενώ βυθίζεται στην ανεργία και την ανέχεια ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αναδύεται επιτακτική η ανάγκη για εκλογή δημάρχου και δημοτικού συνδυασμού, οι οποίοι να τάσσονται σταθερά ενάντια στην βάναυση πολιτική της τρόϊκας, του Μνημονίου & του Καλλικράτη, που θέλουν αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους και προσωπικό.

Μέσα από συλλογικές δράσεις και διαρκή αγώνα, μπορούμε να επινοήσουμε εκ νέου την κοινωνία μας και την οργάνωσή της και να ανατρέψουμε τις πολιτικές του Μνημονίου, για τις οποίες προσπαθούν να μας πείσουν ότι αποτελούν μονόδρομο.

Υπερασπιζόμαστε :

•    Τη διασύνδεση της δημοτικής αρχής με τα κινήματα πόλης, με τις συλλογικότητες κοινωνικού, οικολογικού, πολιτιστικού & φεμινιστικού χαρακτήρα.

•    Την προστασία του ελεύθερου δημόσιου & δημοτικού χώρου από τις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις.

•    Την επεξεργασία σχεδίων τοπικής ανάπτυξης με προτεραιότητα το κοινωνικό όφελος και όχι τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο δήμο.

•    Τους κατοίκους και το περιβάλλον, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την ένταξη των μεταναστών

•    Την προώθηση κοινωνικής πολιτικής ενάντια σε κάθε μορφή αποκλεισμών.

Μαζί με τους πολίτες της Καισαριανής, δώσαμε μικρές & μεγάλες μάχες, μέσα από τη δημοκρατική, κινηματική & αυτόνομη Δημοτική Παράταξή μας, στον Αϊ Γιάννη, στο Σκοπευτήριο για το Νεοκλασικό, για το Κυκλοφοριακό, για τον Υμηττό και τους   Αυτοκινητόδρομους, για το Θέατρο, για τη φτώχεια & τους πλειστηριασμούς.

Οι ανοιχτές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά και η δημοκρατική λειτουργία της Παράταξης και του Δημάρχου δεν ήταν απλά μόνον ζήτημα πολιτικής επιλογής, είναι μια καθημερινή πάλη ιδεολογικής ηγεμονίας απέναντι στον κοινωνικό συντηρητισμό, ο οποίος αλληλοτροφοδοτείται με τα νεοφιλελεύθερα επικοινωνιακά τερτίπια.

Αυτές οι διαδικασίες συσπείρωσαν κοινωνικές οργανώσεις & συλλογικότητες και ανάδειξαν τα χαρακτηριστικά και την πλούσια παρακαταθήκη της δημοτικής μας παράταξης.

Το γραφείο της Πολιτικής Κίνησης 
Καισαριανή, 30 Σεπτεμβρίου 2010