Skip to main content.
01/10/2010

Δελτίο Τύπου- Συνέντευξη Τύπου "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας-Μπορούμε να τους σταματήσουμε"

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου της Περιφερειακής Παράταξης Κεντρικής Μακεδονίας «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα – Μπορούμε να τους σταματήσουμε με υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και οι κεντρικοί άξονες της πολιτικής μας στόχευσης.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κατεβαίνει ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων -πολιτικός μηχανικός, στο Νομό Χαλκιδικής ο Ασημινάρης Χρήστος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υποψήφιος νομάρχης Χαλκιδικής το 2006, στο Νομό Σερρών ο Φιντίας Βελλίκης, βουλευτής του Ενιαίου Συνασπισμού - συνταξιούχος δικηγόρος, στο Νομό Κιλκίς ο Γεωργιάδης Κωνσταντίνος, ελεύθερος επαγγελματίας, στο Νομό Πέλλας η Καλλιόπη Κολίνη, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στο Νομό Πιερίας, ο Νίκος Μπονοβόλιας πολιτικός μηχανικός.

Στη συνέντευξη τύπου  ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι :«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Αριστερά, τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και για όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται ότι η περιφερειακή μας παράταξη κατεβαίνει ενωμένη και συσπειρωμένη και ότι μέσα από συλλογικές και συντροφικές διαδικασίες ανέδειξε τους υποψήφιους της για μια εκλογική μάχη που συνιστά μάχη ενάντια στο Μνημόνιο, τον δικομματισμό και τον Καλλικράτη».

 Τόσο ο Τάσος Κουράκης όσο και υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Ασημινάρης Χρήστος, Γιώργος Θεοδωρόπουλος και Φιντίας Βελλίκης όσο και ο Στρατής Πλωμαρίτης που συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου επεσήμαναν ότι: «Οι περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διεξάγονται σε περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ, εξουθένωσης των εργαζομένων, των αγροτών και γενικότερα των πιο αδύνατων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Η πολιτική της κυβέρνησης και το ασφυκτικό πλαίσιο που ορίζει το Μνημόνιο αποδίδουν στις εκλογές αυτές εκτός από αυτοδιοικητικά και έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Η μείωση των πόρων της αυτοδιοίκησης κατά 50 εκατ. ευρώ για το χρονικό διάστημα 2011-2013 και η ταυτόχρονη εκχώρηση αρμοδιοτήτων του κράτους, οι οποίες δε συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους καθιστούν τον Καλλικράτη κάθε άλλο παρά μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση.»

Αναφέρθηκε επίσης ότι «υπό αυτές τις συνθήκες το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αιρετών περιφερειών είναι αλληλένδετο με το Μνημόνιο και τα μέτρα που επιβάλλει».

Τέλος ο Τάσος Κουράκης δήλωσε ότι «εμείς, ως «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» από την πλευρά μας, θα παλέψουμε με όλους τους πολίτες με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων, την ανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα των δημοσίων επιχειρήσεων, την προστασία του φυσικού πλούτου και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα αυτά είναι στο χέρι μας καθώς έχουμε στο ιστορικό μας αρκετές μάχες και αρκετές νίκες. Με τη συνεργασία και τη συμμετοχή ενεργών πολιτών πετύχαμε τη διάσωση των μύλων Αλλατίνι, ανακαλέσαμε την απόφαση για αύξηση των εισιτηρίων και την κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων, ανακόψαμε τη μετατροπή της ΔΕΘ σε χώρο εμπορικών δραστηριοτήτων, υπερασπιστήκαμε το δάσος στο Πανόραμα και ακυρώσαμε την καταπάτηση του από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Πήραμε πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη βουλή για το τεράστιο πρόβλημα της σχολική στέγης, της διπλοβάρδιας, της μεταφοράς των μαθητών κ.α. 

Οι αγώνες πετυχαίνουν όταν καταρχήν δίνονται και αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε τη στήριξη των πολιτών. Γι` αυτό το λόγο απευθυνόμαστε σε όλους , ανεξάρτητα από το εάν έως τώρα αυτοπροσδιορίζονταν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, να στηρίξουν τη παράταξη και να πιστέψουν ότι σ` αυτές τις εκλογές «Μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Το Γραφείο Τύπου
Τηλ:2310238120-6936623222
Fax: 2310 238102
rizospastikiaren@gmail.com