Skip to main content.
01/10/2010

Σημεία από τη συνέντευξη της Ελένης Πορτάλιου στην τηλεόραση της ΝΕΤ - «Η Ανοιχτή πόλη εγγυάται την εναλλακτική λύση για το Δήμο Αθηναίων»

Η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Πορτάλιου, σε σημερινή της συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ μεταξύ άλλων τόνισε:

•    «Η Ανοιχτή Πόλη με το έργο της τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, γνωστό στις γειτονίες της Αθήνας, λέει σήμερα:  αντιστεκόμαστε στο μνημόνιο, αλλάζουμε την Αθήνα. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η Ανοιχτή πόλη εγγυάται την εναλλακτική λύση για το Δήμο της Αθήνας.

Μια αριστερή δημοτική αρχή έχει να κάνει κυρίως δύο πράγματα:

το πρώτο να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και την πολιτική του μνημονίου, γιατί το μνημόνιο είναι ένας στενός κορσές και στο οικονομικό και στο δημοκρατικό πεδίο, το δεύτερο είναι να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας για την Αθήνα, ένα πρόγραμμα φθηνό, οικολογικό, που πρέπει να υλοποιηθεί μαζί με τους πολίτες»

•    «Έχουμε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις στην Αθήνα που νικήσαμε. Ο δήμαρχος της πόλης είναι έναν δήμαρχος που δεν αγαπούσε το πράσινο. Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και επέβαλλαν πράσινες λύσεις στην πόλη. Ο δημόσιος χώρος σε εποχές κρίσης δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ένα τρόπος να συναντιόνται οι άνθρωποι να βγαίνουν από την μοναξιά τους σπιτιού τους και να αισθάνονται ότι ανήκουν κάπου και ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πράγματα μαζί με τους γείτονες τους.»

δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ελένης Πορτάλιου στο www.youtube.com/anoihtipoli

Το γραφείο τύπου    01/10/2010