Skip to main content.
01/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ - Συνάντηση του υποψηφιου Περιφερειαρχη, Κ. Πουλακη, με το Δ.Σ. της ΕΑΣ Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς

Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς, όπου είχε συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης, επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Πουλάκης, επικεφαλής της κίνησης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», μαζί με αντιπροσωπεία του συνδυασμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπογράμμισε τις αρνητικές επιπτώσεις του Μνημονίου και τον αγροτικό τομέα, με τις δραστικές μειώσεις στα οικονομικά της Περιφέρειας.

Παράλληλα επεσήμανε την αδυναμία σχεδιασμού στον αγροτικό τομέα, αφού η τρόικα καθορίζει τις βασικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς και της εθνικής οικονομίας.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αντίθεση του συνδυασμού στη δημιουργία και λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου από την ΕΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση στον αγροτικό τομέα αναδεικνύει την αναγκαιότητα των συνεταιρισμών, που πρέπει όμως να λειτουργήσουν επιτέλους για λογαριασμό και προς όφελος του παραγωγού, να παρεμβαίνουν σε όλη την παραγωγική διαδικασία, από το χωράφι μέχρι και το ράφι.

Όσον αφορά στο θέμα του Αχελώου, εκφράστηκε η αντίθεση του συνδυασμού σε φαραωνικές επιλογές που επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον, ενώ η διοίκηση, διατυπώνοντας τη δική της άποψη υπέρ της εκτροπής, εκτίμησε ταυτόχρονα την ειλικρινή θέση της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας».

Λάρισα, 01/10/2010