Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/10/2010

Δήλωση του Δημ. Στρατούλη για τις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκανε την εξής δήλωση:

Η κυβέρνηση, με τις αλλαγές που προωθεί στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σε εφαρμογή όσων συμφώνησε με την τρόικα στο μνημόνιο και την επικαιροποιημένη εκδοχή του, ικανοποιεί όλα τα διαχρονικά αιτήματα του ΣΕΒ και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Οδηγεί στην κατάργηση του κατώτερου εγγυημένου μισθού, στην υπονόμευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, στην παράδοση των εργαζομένων στην κερδοσκοπική βουλιμία της κάθε επιχείρησης ξεχωριστά, σε ατομικές συμβάσεις εργασίας -εξατομικευμένες λύσεις- υπονόμευση κάθε μορφής εργατικής αλληλεγγύης και σε τελική ανάλυση στη διακινδύνευση του ρόλου και της ίδιας της ύπαρξης του οργανωμένου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Από τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ωφελούνται μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες, με πρόσχημα αναδιαρθρώσεις τους, θα μπορούν να μειώσουν εκ νέου τους μισθούς και να αυξήσουν τα κέρδη τους, ενώ οι εργαζομένου και τα συνδικάτα χάνουν τα πάντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει να προωθήσει τη νέα εργασιακή κατεδάφιση, και τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε γενικό ξεσηκωμό.

To Γραφείο Τύπου