Skip to main content.
04/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: Επίσκεψη Κ. Πουλακη σε Χάλκη-Ελασσόνα επίσημη παρουσίαση Υπ. Αντιπεριφερειαρχη Ν. Λαρισας

Λάρισα, 04/10/2010

Με τη βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Ηρώ Διώτη και την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη (ν. Λάρισας) Ελένη Αναστασοπούλου-Μίχη ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» Κώστας Πουλάκης επισκέφτηκαν το Σάββατο την Χάλκη και την Κυριακή το Λιβάδι Ελασσόνας. Στην Χάλκη ο κ. Πουλάκης επικέντρωσε στο αρδευτικό πρόβλημα και στην πρόταση του συνδυασμού για την Κάρλα και τα τοπικά φράγματα που αξιοποιούν τα θεσσαλικά νερά και κοστίζουν πολύ λιγότερο από τον Αχελώο, εξασφαλίζουν την ίδια ποσότητα νερού και, εν τέλει, είναι απολύτως συμβατά με το περιβάλλον.

Στην ομιλία του στο Λιβάδι ο κ. Πουλάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της κτηνοτροφίας που έχει εθνικές διαστάσεις. Όπως τόνισε, η στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας αποτελεί πρωταρχική επιλογή ενός εναλλακτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της υπαίθρου, κόντρα στα καρτέλ που ελέγχουν το κύκλωμα των προϊόντων κρέατος και γάλακτος.

Παρουσίαση υποψηφιότητας αντιπεριφερειάρχη Λάρισας

Εξάλλου, σήμερα (Δευτέρα) το πρωί, σε μια συμβολικής σημασίας επίσκεψης στην Ελασσόνα, παρουσιάστηκε και επίσημα η υποψηφιότητα της κ. Ελένης Αναστασοπούλου-Μίχη ως αντιπεριφερειάρχης ν. Λάρισας.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της η υποψήφια υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί σας για την προστασία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος της περιοχής Ελασσόνας που κινδυνεύει από την πιθανή εκμετάλλευση του λιγνίτη του Δομένικου. Η Θεσσαλία και η Ελασσόνα ειδικότερα έχει ανάγκη ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που θα διασφαλίζει την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο, θα διασφαλίζει το αγροτικό εισόδημα που εξισορροπεί ανάμεσα στις αναπτυξιακές δυνατότητες της υπαίθρου και τις αειφορικές διαδικασίες. Επειδή ο Καλλικράτης  περιορίζει τις οικονομικές αλλά και τις συμμετοχικές δυνατότητες οφείλουμε όλοι να είμαστε σε εγρήγορση για να μη πάει χαμένος άλλος καιρός και άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης της υπαίθρου».