Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/12/2004

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Αλ.Αλαβάνο από Βρθολομαίο, Χριστόφια, Μπίσκι, PLO

Πολλά συγχαρητήρια μηνύματα έλαβε από το εξωτερικό ο Αλέκος Αλαβάνος για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΣΥΝ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος στο μήνυμα του τονίζει:

«Η κατά πάντα επαξία εκλογή της Υμετέρας λίαν ημίν αγαπητής και περισπουδάστου Εξοχότητος ως Προέδρου του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου απετέλεσε δι’ημάς αιτίαν συγκινήσεως και ειλικρινούς χαράς, διότι ούτως ετιμήθη πρεπόντως η στίλβουσα πολιτική υμών παρουσία επί πολλά έτη εις τα δημόσια πράγματα της Ελλάδος, ως και η πολυεδρική αρετή και η λιπαρά μόρφωσις και οξυδέρκεια και διορατικότης»

Στο δικό του μήνυμα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρει:

« Προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας των Κομμάτων μας για επίτευξη κοινών στόχων, τόσο στα πλαίσια των διμερών μας σχέσεων όσο και μέσα από τη συμμετοχή μας στην Ομάδα της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα φόρουμ και διοργανώσεις. Ιδιαίτερα όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα, ο Συνασπισμός ήταν πάντα συμπαραστάτης στον αγώνα του κυπριακού λαού για επανένωση και επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης. Στις σημερινές συνθήκες η υποστήριξη αυτή είναι ιδιαίτερα αναγκαία. Σε συγχαίρω ξανά για την εκλογή σου και εύχομαι κάθε επιτυχία στις δραστηριότητες και τους αγώνες του Συνασπισμού.»

Σε ανάλογο μήνυμα ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου και Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γ. Βασιλείου, τονίζει ότι: « Είμαστε βέβαιοι ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, που έχει σφραγίσει με τους αγώνες, τις καινοτομίες και τις προτάσεις του τη πολιτική ζωή της Ελλάδας θα συνεχίσει και θα διευρύνει την δημιουργική προσφορά του προς όφελος του Ελληνικού λαού και των εργαζομένων».

Από την πλευρά του, ο αν. Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Ν.Κλεάνθους αναφέρει μεταξύ άλλων: «η συμβολή σας στην Ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου και η στήριξη σας στους αγώνες μας για εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, δίκαια σας καθιστά ένα γνήσιο φίλο της Κύπρου».

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού της Γερμανίας Λόθαρ Μπίσκι εστιάζει στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ο ΣΥΝ και το Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας στην Ευρώπη: « Εκλεγήκατε στο αξίωμα αυτό σε μια στιγμή που η Αριστερά πρέπει να δείξει σθεναρή αντίσταση στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στην οικονομία, στην αποδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους, στις επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών σε κάθε μια από τις χώρες μας αλλά και στην Ε.Ε. επίσης. Την ίδια ώρα, η Αριστερά πρέπει να παρουσιάσει το δικό της εναλλακτικό σχέδιο για μια διαφορετική, καλύτερη και ειρηνική Ευρώπη. Όπως και με τον προκάτοχό σου, προσβλέπω σε στενή προσωπική μας συνεργασία στο πνεύμα της φιλίας και της αλληλεγγύης που υπάρχει ανάμεσα στα κόμματα μας».

Μήνυμα εκ μέρους της Παλαιστινιακής Αρχής και της PLO έστειλε και ο Μαρουάν Αμπντελχαμίντ, Πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Αθήνα: «Σας εκφράζω τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Προέδρου του ΣΥΝ. Είχα την τιμή να απευθυνθώ στο 4ο Συνέδριο του κόμματος σας εκ μέρους της PLO και να εκφράσω την βαθιά ευγνωμοσύνη μας για την αλληλεγγύη και υποστήριξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία. Είμαι βέβαιος ότι στην διάρκεια της Προεδρίας σας ο ΣΥΝ θα συνεχίσει να αποτελεί μια ισχυρή φωνή υποστήριξης στο λαό μας.»

Επίσης, συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν: ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου Τ. Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Κύπρου Ν. Μιχαηλίδης, οι οργανώσεις της Καρπασίας Κύπρου, ο βουλευτής Νέων Οριζόντων Χρ. Κληρίδης, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, ο Πρεσβευτής της ΠΓΔ Μακεδονίας Λαγκόι Χατζίνσκι, ο Πρεσβευτής του Κουβέϊτ Μπαντέρ Αλ Εϊσά.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου