Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/10/2010

Επιστολή του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για την 50η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια χαιρετίζοντας την 50η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το περιεχόμενο της επιστολής ήταν το ακόλουθο:

«Χαιρετίζουμε την 50η επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας και της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επαναβεβαιώνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Κυπριακού λαού για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού, με τη δημιουργία μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Επαναλαμβάνουμε με την ευκαιρία αυτή τη σταθερή υποστήριξή μας στους αγώνες και επίμονες προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνησή σας για να καρποφορήσουν οι διακοινοτικές συνομιλίες, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν κυρίως από την πλευρά της Άγκυρας και τη δυσμενή εξέλιξη της εκλογής Έρογλου ως ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ο λαός της Κύπρου, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, δικαιούται και μπορεί να οικοδομήσει ένα μέλλον ειρηνικής συμβίωσης και κοινής ανάπτυξης, σε μια ανεξάρτητη και ελεύθερη Κύπρο, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις, ξένους στρατούς και βάσεις, μετατρέποντας τη νήσο σε γέφυρα ειρήνης της Ευρώπης με όλους τους γειτονικούς λαούς».

To Γραφείο Τύπου