Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/12/2004

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με τον Ελληνα Επίτροπο κ.Στ.Δήμα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος αποτελούμενης από τους Δ. Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή, Ν. Χουντή, Συντονιστή της Π.Γ, και Μιχ. Παπαγιαννάκη, υπεύθυνο για τον Κύκλο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του κόμματος συναντήθηκε με τον Έλληνα Επίτροπο, κ. Σταύρο Δήμα.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΣΤ.ΔΗΜΑΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και τους συνεργάτες του για το ότι με δέχθηκαν σήμερα για αυτήν την ανταλλαγή απόψεων. Τους ενημέρωσα για ορισμένα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, συζητήσαμε και το μεγάλο δράμα που συνέβη στην Ν.Ανατολική Ασία με απώλεια χιλιάδων ζωών και βεβαίως συζητήσαμε και μια πρόταση που κατέθεσε ο κ. Παπαδημούλης με ερώτησή του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το θέμα της έγκαιρης προειδοποίησης για απεχθή παρόμοια γεγονότα σε άλλες περιοχές και σε άλλες θάλασσες. Και βεβαίως η Ε.Ε. μετά από αυτά τα γεγονότα, μάλιστα, δίνει κατά κάποιον τρόπο τη σωστή ρύθμιση του θέματος αυτού. Αναμφίβολα κουβεντιάσαμε και τα θέματα του περιβάλλοντος, ειδικότερα ορισμένα που είναι μεγάλης οξύτητας στη χώρα μας, όπως είναι τα θέματα των χωματερών, των σκουπιδιών, των αποβλήτων, των λυμάτων αλλά και άλλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και για τα οποία ο ΣΥΝ έχει κατά καιρούς με ερωτήσεις του αλλά και με παρεμβάσεις του εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη σωστή ρύθμιση. Ακόμη μιλήσαμε βεβαίως και για το θέμα των ελλειμμάτων και την τελευταία εισήγηση του κοινοτικού Επιτρόπου για το θέμα του πώς θα ρυθμιστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Νομίζω ότι αυτά που γνωρίζουμε όλοι περίπου είναι και τα στοιχεία τα οποία συζητήσαμε. Ας ελπίσουμε ότι για το καλό της χώρας μας οι επιδιώξεις της χώρας μας θα επαληθευθούν.

ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Επίτροπο κ. Δήμα. Συζητήσαμε διάφορα θέματα, εκφράσαμε την ανησυχία μας για το θέμα του ελλείμματος του Δημοσίου και το ενδεχόμενο να υπάρξουν πιέσεις από την Ε.Ε. προς μια πολιτική λιτότητας που θα είναι σκληρή για τους εργαζόμενους. Εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας για ζητήματα περιβάλλοντος, ειδικά θέματα απορριμμάτων, λυμάτων όπου υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις από την Ελλάδα. Συζητήσαμε επίσης και τα θέματα που ξεκινούν με τους μεγάλους σεισμούς και μια ουσιαστική παρέμβαση που θα έπρεπε να έχει η Ε.Ε. αλλά και μέτρα που θα έπρεπε να παρθούν σε ευρωπαϊκό, μεσογειακό αλλά και ελληνικό επίπεδο.

Μ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Καθώς ο κ. Δήμας είναι ο αρμόδιος για τα θέματα περιβάλλοντος, όπως καταλαβαίνετε τον ενοχλήσαμε πολύ περισσότερο για αυτά. Μας πληροφόρησε νομίζω πλήρως για όσα θέματα του θέσαμε. Είναι προφανές ότι και η δική μας πολιτική δράση και στην Ε.Ε. μέσω του ευρωβουλευτή μας, Δ. Παπαδημούλη, και εδώ μέσω της κοινοβουλευτικής μας ομάδας θα συνεχίσει. Οι πληροφορίες του κ. Δήμα και οι κινήσεις του μας βοηθούν πάρα πολύ να καταλάβουμε καλύτερα ακόμη τα προβλήματα και είμαστε πολύ ευτυχείς που τον είχαμε εδώ.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου