Skip to main content.
05/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: Επίσκεψη Κ. Πουλάκη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Για την πλήρη απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ευθύνη των εναλλασσόμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και με την υπογραφή και εφαρμογή του Μνημονίου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει χθες το πρωί με γιατρούς και εργαζομένους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας υποστήριξε ότι από την εφαρμογή του Μνημονίου υπάρχει μείωση δαπανών για την Υγεία, που οδηγεί σε πλήρη απαξίωση του ΕΣΥ, χωρίς όμως να θίγονται στο ελάχιστο τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών και των ιδιωτικών νοσοκομείων. «Πολλά νοσοκομεία σήμερα στερούνται βασικών υποδομών και λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού και τεχνικού προσωπικού, αλλά και αναλωσίμων ιατρικών-νοσοκομειακών υλικών. Οι γιατροί δουλεύοντας πολύ περισσότερες ώρες από τις προβλεπόμενες και δεν αμείβονται ως όφειλαν και διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν επικίνδυνοι για τους ίδιους τους ασθενείς. Και το υπουργείο, αντί να αποπληρώσει τις ιατρικές εφημερίες, επιχειρεί αυτές τις ημέρες να τις εμφανίσει ως επίδομα και ως τέτοιο να το περικόψει».

Όπως τόνισε ο κ. Πουλάκης, η υγεία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορευματοποίησης ούτε να υπόκειται στη δικαιοδοσία του κέρδους. «Η λύση στο πρόβλημα εντοπίζεται στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, στη δημιουργία και στήριξη ενός δημοσίου συστήματος υγείας και πρόνοιας που θα παρέχει άμεση, δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τη στιγμή της ανάγκης και δε θα τους οδηγεί σε ιδιωτικές πολυκλινικές, που τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στη Θεσσαλία».

Λάρισα, 05/10/2010