Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/12/2004

Συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Συνεδρίαση της Γραμματείας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) με τη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Συνήλθε σήμερα η Γραμματεία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), με τη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την παρουσία του Προέδρου της Αλέκου Αλαβάνου. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των συνιστωσών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ανένταχτοι /ες της Αριστεράς.

Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε ομόθυμα η θέληση ν' αναζωογονηθεί και να διευρυνθεί το ενωτικό εγχείρημα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη βάση αποκατάστασης σχέσεων εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και ισοτιμίας.

Στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε από κοινού η δραματική επιδείνωση, εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών επιλογών, της οικονομικής και κοινωνικής θέσης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων αγροτών και επισημάνθηκαν ιδιαίτερα τα κρίσιμα προβλήματα της καλπάζουσας ανεργίας, πρώτα απ' όλα στη νεολαία και της ακρίβειας, ενώ εκφράστηκε η αντίθεση προς τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την περαιτέρω αποδιάρθρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σε επόμενες συνεδριάσεις της να επικαιροποιήσει τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθεί με τα ζητήματα λειτουργίας, οργάνωσης και σχεδιασμού δράσης του, με κύριο προσανατολισμό την εξωστρεφή παρουσία του ενωτικού εγχειρήματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ελληνικού λαού.

To Γραφείο Τύπου