Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/10/2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τα στοιχεία των μετρήσεων των τηλεοπτικών δελτίων που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ

Αψευδής μαρτυρία της παραβίασης της αρχής της πολιτικής πολυφωνίας και της ισότιμης προβολής των κομμάτων αποτελούν τα στοιχεία των μετρήσεων των τηλεοπτικών δελτίων που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Η εικόνα της ανισότιμης προβολής των δραστηριοτήτων των κομμάτων συνιστά μια σοβαρή αντιδημοκρατική πρακτική που δεν αφορά μόνο τα δελτία ειδήσεων αλλά και το σύνολο των πολιτικών-ενημερωτικών εκπομπών των τηλεοπτικών σταθμών.

Θεωρούμε χρέος του ΕΣΡ, όχι μόνο να καταγράφει την τηλεοπτική πραγματικότητα, αλλά να παρεμβαίνει ώστε να τη διορθώνει, σύμφωνα με τις αρχές μιας δημοκρατικής και πλουραλιστικής προβολής της ενημέρωσης.

Ήδη ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ για να του εκθέσει τις απόψεις του κόμματός μας.

Θέλουμε ακόμη να επισημάνουμε ότι είναι φανερό πως εκ μέρους της κυβέρνησης υπάρχει η διάθεση υποβάθμισης των  επερχόμενων εκλογών για προφανείς πολιτικούς λόγους που σχετίζονται με την προσπάθειά της να αποφύγει τα πολιτικό μήνυμα που θα προκύψει από αυτές. Στην προσπάθεια της αυτή επιστρατεύει και την κρατική τηλεόραση, η οποία περνά την περίοδο της μεγαλύτερης απαξίωσής της. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει πολιτικές εκπομπές στη ΝΕΤ, τα δε δελτία ειδήσεων έχουν μετατραπεί, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σε μέσα κυβερνητικής προπαγάνδας.

To Γραφείο Τύπου