Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/12/2004

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Συνασπισμού

H τραγωδία στη Ν.Α. Ασία ρίχνει βαριά τη σκιά της στο κατώφλι του νέου χρόνου.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκφράζει βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης προς τους φτωχούς, τους αδικημένους, τους απόκληρους του κόσμου μας και της κοινωνίας μας. Η αλληλεγγύη και οι πολύμορφοι κοινωνικοί αγώνες, τα αντιπολεμικά κινήματα, οι αντιστάσεις στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση είναι ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ως Αριστερά για να υπάρξει μία νέα ελπίδα ειρήνης, ανθρωπιάς, ζωής και δικαιωμάτων στην εποχή μας.

Ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία, οι γυναίκες, η προοδευτική διανόηση πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να βρεθούν «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» και για «ένα διαφορετικό κόσμο που είναι εφικτός».

Ιδιαίτερα στον τόπο μας προσδοκούμε ότι θα δυναμώσουν οι αγώνες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων, όπως επίσης και για τη διαμόρφωση μιας ανοιχτής και ανεκτικής πολυπολιτισμικής κοινωνίας, γιατί η κυβερνητική πολιτική τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα τώρα και με την κυβέρνηση της Ν.Δ., παράγει και αναπαράγει τα κοινωνικά αδιέξοδα.

Ο ΣΥΝ αισθάνεται την ανάγκη να επαναλάβει τη δέσμευση του ότι θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα την προσπάθεια του για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας και των πολιτών. Ο ΣΥΝ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανεκτικότητας. Ο ΣΥΝ επίσης επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να διαμορφώσει μαζί με τις ευρύτερες αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις μια νέα ώθηση και δυναμική στην υπόθεση της Αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, έλληνες και αλλοδαπούς, υγεία και ευτυχία.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου