Skip to main content.
06/10/2010

Δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ - Συνάντηση της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων, Ελ. Πορτάλιου με τον πρόεδρο και μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ- ''Ο Δήμος να στηρίξει της μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις''

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης με επικεφαλής την υπ. δήμαρχο Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο κ. Ασημακόπουλο και το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) για να συζητήσει τα θέματα των μικρών και πολύ μικρών καταστημάτων και επιχειρήσεων που πλήττονται δραματικά και κλείνουν εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Ελένη Πορτάλιου έθεσε τα βασικά γενικά προβλήματα που απορρέουν από την πολιτική του μνημονίου και την κατακόρυφη μείωση της ζήτησης, από τις υψηλές τιμές ενοικίων και ενημερώθηκε για τα θέματα της επαγγελματικής στέγης και του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

Μεταξύ άλλων η Ελένη Πορτάλιου είπε:

«Στο επίπεδο της δημοτικής πολιτικής η Ανοιχτή Πόλη έχει θέσει 3 ζητήματα που αφορούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις:

Διεκδικούμε:

•    Ανακατανομή των δημοτικών τελών υπό των μικρών καταστημάτων,

•    Απαγόρευση κατασκευής νέων εμπορικών κέντρων (mall) στην Αττική, με έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος χρήσεων γης

•    Συνεργασία του Δήμου με επαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων για την άμεση τροφοδοσία των καταστημάτων χωρίς μεσολάβηση χονδρεμπόρων, έτσι ώστε  αυτά να μπορούν να ανταγωνιστούν τα super markets.

Ταυτόχρονα υπάρχει ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας για τα μικρά καταστήματα που έχει εκπονήσει η ΔΕΗ και το οποίο μπορεί σχεδόν να μηδενίσει το κόστος ηλεκτροδότησης, μειώνοντας έτσι σημαντικά τα έξοδα»

Τέλος η Ελένη Πορτάλιου αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού αναφέροντας:

«Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικού πρέπει να γίνει και για λόγους αναπτυξιακούς. Οι ανοιχτές παραλίες και το παραθαλάσσιο πάρκο θα στηρίζουν την παραμονή των επισκεπτών για περισσότερες μέρες στην Αττική, επʼ ωφελεία των μικρών επιχειρήσεων τουρισμού και των εργαζομένων σ΄ αυτές.»

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και η Ανοιχτή Πόλη συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας σε διαρκή βάση.

Το γραφείο τύπου