Skip to main content.
07/10/2010

Δημοτική Κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ - Δήλωση της Ελ. Πορτάλιου, υποψ.δημάρχου Αθηναίων, στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος

Η ψήφος στις δημοτικές εκλογές, ισχυρό όπλο στα χέρια των Αθηναίων

Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου, παραβρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στους ΟΤΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σε δηλώσεις της, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βρισκόμαστε εδώ, μαζί με αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης, γιατί νοιώθουμε τμήμα του πολύμορφου κοινωνικού κινήματος που αναπτύσσεται ενάντια στο μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα και τα μέτρα που επιβάλλονται.

Oι εργαζόμενοι της πόλης, ο λαϊκός κόσμος, οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη υπό τον ασφυκτικό κλοιό του μνημονίου και των περιοριστικών πολιτικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα στην αυτοδιοίκηση, ο «Καλλικράτης» και η υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, φέρνουν μειώσεις προσωπικού και απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, περισσότερες απειλές για την κοινωνική πολιτική και το πράσινο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αυτές τις εκλογές δημοψήφισμα για την πολιτική του. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, το λαό της πόλης, να σηκώσουμε το γάντι. Η ψήφος στις δημοτικές εκλογές είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του λαού, για να εκφράσει ένα συλλογικό ΩΣ ΕΔΩ.»

Το γραφείο τύπου