Skip to main content.
07/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ - Δελτίο Τύπου για τα διόδια

«Μνημόνιο» και στους δρόμους, έρχεται να επιβάλει με τους πραγματικά αποικιοκρατικούς της όρους η σύμβαση παραχώρησης του τμήματος της ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί, με την αύξηση στα διόδια της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» να φτάνει το 40% από τις αρχές του 2011, την ίδια στιγμή που η εταιρία κατασκευάζει πλευρικούς σταθμούς διοδίων (βλ. Λεπτοκαρυά) και αναγκάζει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν το – κακοσυντηρημένο και επιβαρυμένο από το επί μήνες κλείσιμο των Τεμπών – επαρχιακό δίκτυο, παίζοντας καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, για να αποφύγουν το δυσβάσταχτο κόστος των διοδίων.

Για ποιο δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης, για ποια ανάπτυξη, για ποια οικονομική ή άλλη ενδοπεριφερειακή δραστηριότητα, για ποια περιφερειακή συνεργασία και συνείδηση μπορεί να μιλήσει κανείς, αλήθεια, όταν η διαδρομή Λάρισα-Βόλος με επιστροφή στοιχίζει 7,8 Ευρώ; Όταν το κόστος της σύνδεσης της Λάρισας με το γειτονικό Ν. Πιερίας ξεκινάει από 9 (Λάρισα-Πλαταμώνας) και φτάνει στα 17 (Λάρισα-Λιτόχωρο) Ευρώ με επιστροφή;

Ως «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», δηλώσαμε εξ αρχής την κάθετη αντίθεσή μας στην παραχώρηση μεγάλων έργων υποδομής σε ιδιώτες, όπως έγινε με ευθύνη και των δύο μεγάλων κομμάτων. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των οδικών δικτύων και των υποδομών της Θεσσαλίας και της ευρύτερης περιοχής, με διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, για δρόμους ποιοτικούς, ασφαλείς και ελεύθερους για όλους, χωρίς διόδια.

Λάρισα, 7/10/2010