Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/10/2010

Νίκος Χουντής: Ένα άθλιο Μνημόνιο που παράγει σχιζοφρενικές πολιτικές, εφαρμόζει η Ελλάδα. Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, αφού άσκησε έντονη κριτική στην «παράλογη και σχιζοφρενική πολιτική» που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση με το Μνημόνιο ΕΕ-ΔΝΤ, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναθεώρησης του πλαισίου και των προτεραιοτήτων των Κοινοτικών Διαρθρωτικών Ταμείων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η οικονομική κρίση που βυθίζει, ακόμα πιο πολύ, την ΕΕ και την Ελλάδα στην ύφεση και την ανεργία, στο κλείσιμο επιχειρήσεων και βιομηχανιών, στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό – παρά την επικοινωνιακού χαρακτήρα κήρυξη από την ΕΕ του 2010 ως έτους καταπολέμησης της φτώχειας – απαιτεί άμεση αναθεώρηση και αναπροσαρμογή των διαδικασιών και των προτεραιοτήτων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων».

Τέλος, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Νίκος Χουντής, αναφέρθηκε «στην παράλογη και παράδοξη πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα και η ΕΕ, αφού από τη μια επιβάλλατε, μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ένα άθλιο Μνημόνιο που μειώνει μισθούς, συντάξεις και δημόσιες επενδύσεις και από την άλλη, σύμφωνα με απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματά μου, διαπιστώνετε ότι αιτία της χαμηλής απορροφητικότητας των Κοινοτικών Κονδυλίων της Ελλάδας είναι η “ανεπαρκής ρευστότητα των δημοσίων οικονομικών”, δηλ. η πολιτική του Μνημονίου».

To Γραφείο Τύπου