Skip to main content.
07/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Αλ. Π. Μητρόπουλου από την απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέξης Π. Μητρόπουλος με τον συνδυασμό «Αττική Συνεργασία -Όχι στο Μνημόνιο» παρευρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στην αρχή καλλιέργησαν το ψεύδος ότι ο μεγάλος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και η μισθολογική τους δαπάνη είναι η κύρια πηγή των ελλειμμάτων και τους χρέους. Όταν αποδείχθηκε, με αδιάσειστα στοιχεία, ότι ο αριθμός τους και οι δαπάνες είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, έθεσαν ως στόχο να εξομοιώσουν το εργασιακό σύστημα του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τη ζούγκλα του ιδιωτικού. Απορρύθμιση παντού, ώστε να μην υπάρχει ένα σταθερό κα ασφαλές σύστημα εργασίας, που θα τραβά τα άλλα προς τα πάνω.

Εισήλθαμε ήδη σε συνθήκες προ-δημοκρατικής εποχής, που κανοναρχούνται από τις συγκεκριμένες προβλέψεις του Μνημονίου των δανειστών. Αν αυτός ο κατήφορος δεν σταματήσει αμέσως με την κινητοποίηση του Λαού, τότε τίποτε δεν θα μείνει όρθιο σ΄ αυτή τη χώρα και ο τραυματισμένος -αλλά αδηφάγος- νεοφιλελευθερισμός θα διαλύσει όλες τις κατακτήσεις του τελευταίου αιώνα.