Skip to main content.
05/10/2010

Δημοτική παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Συνάντηση στο Δήμο Ελατίων με το προσωπικό του "βοήθεια στο σπίιτι"

Δελτίο Τύπου

Την Δευτέρα 4/10/2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του συνδυασμού αποτελούμενο απο τον υποψήφιο δήμαρχο κ Αντ. Κασσιμάτη και του υποψήφιους δημοτικούς συνβούλους κκ Ν. Ποταμίτη, Σπ. Πλαρινό και Δ. Σπίνο,  με το προσωπικό του προγράμματος “βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Ελατίων.

Στην συνάντηση υπογραμμίσθηκε εκ μέρους του συνδυασμού μας, η τεράστια κοινωνική χρησιμότητα του προγράμματος στους υπερήλικες συμπολίτες μας και το εξαιρετικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενες σε αυτό, παρά το γεγονός ότι εργάζονται ουσιαστικά απλήρωτες και με πλήρη αβεβαιότητα για το μέλλον του προγράμματος, μετά τις τις 31 Δεκέμβρη, που λήγει.

Ο συνδυασμός μας θεωρεί απόλυτα αναγκαία και επιβεβλημένη την διασφάλιση της αναγκαίας χρημοτοδότης για την συνέχιση του προγράμματος, εφόσον ουσιαστικά καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πέρα απο τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που επιβάλλει ο Καλλικράτης.

Το “ βοήθει στο σπίτι “ πρέπει να καλύψει ολόκληρη την Ζάκυνθο ( είναι γνωστό ότι έχει διακοπεί στο δήμο ζακυνθίων ) και να καλύπτει όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που πληρούν τις προυποθέσεις χωρίς κλειστό αριθμό.

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στο προσωπικό ολων των προγραμμάτων και η συνέχιση του προγράμματος να  μην συνοδευτεί από καμμία απόλυση εργαζομένων. Αντίθετα στο νέο δήμο να δημιουργηθεί σταθερή υγειονομική δομή απόλυτα απαραίτητη  μάλιστα σε συνθήκες όξυνσης της οικονομικής κρίσης  και διεύρυνσης των κοινωνικών αναγκών για  υπηρεσίεα υγείας- πρόνοιας.

Καλούμε όλους  τους συνδυασμούς να τοποθετηθούν ανοιχτα και ξεκάθαρα εάν θα διεκδικήσουν την συνέχιση  του προγράμματος” βοήθεια στο σπίτι” και πως  θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο διακοπής του  απο την  προκρούστεια δημοσιονομική πολιτυική  του Καλλικράτη και του μνημόνιου

Ζάκυνθος  5 Οκτώβρη  2010