Skip to main content.
08/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Περιοδείες του υποψήφ.περιφερειάρχη Θανάση Πετράκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Νίκο Πατσαρίνο και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους θα περιοδεύσουν στη λαϊκή της Καλαμάτας και σε καταστήματα της πόλης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επισκεφθεί τα Πετρίτσι, Χατζή, Κρεμμύδια, Σουληνάρι, Χανδρινού.

***

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου στην Κορινθία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων τόνισε:

Πολίτες της Κορινθίας,

Στις 7 Νοέμβρη ψηφίστε «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θανάση Πετράκο.

• Γιατί μας γνωρίζετε αφού όλα αυτά τα χρόνια είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες:

Για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου.

Για την υπεράσπιση του εισοδήματος των αγροτών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων.

Για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα της περιφέρειας.

• Γιατί δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μαζικών ενωτικών αγώνων για να λυθούν τα προβλήματα της Περιφέρειας και των πολιτών της.

• Γιατί πιστεύουμε στη λαϊκή συμμετοχή.

• Γιατί είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με την πολιτική του Μνημονίου.

• Γιατί δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε μαζί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης. Ένα πρόγραμμα παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανάπτυξης, με την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των παραγωγικών δυνατοτήτων της Πελοποννήσου.

Σας ζητάμε να στείλετε με την ψήφο σας μήνυμα ανατροπής της πολιτικής του Μνημονίου, που οδηγεί τη χώρα και το λαό στη χρεοκοπία, αφού αυξάνει τη φτώχεια και την ανεργία, καταργεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενός αιώνα, οδηγεί τους αγρότες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες σε απόγνωση και στην καταστροφή, μειώνει δραματικά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τους πόρους προς την αυτοδιοίκηση, αλλά και δεν μπορεί να απορροφήσει και τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν αγνοούμε την αυτοδιοικητική διάσταση των εκλογών, αντιθέτως πιστεύουμε ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, για την οποία οι δυνάμεις της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς αγωνίζονται εδώ και χρόνια, πέφτει θύμα αυτών των πολιτικών.

Δεν αγνοούμε την περιφερειακή διάσταση των εκλογών, αντιθέτως πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου προς όφελος των πολιτών, στραγγαλίζεται στο ασφυκτικό πλαίσιο των πολιτικών που υπαγορεύονται από τους διεθνείς κερδοσκόπους.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου οι πολίτες της Πελοποννήσου θα πρέπει να αποδοκιμάσουν τις πολιτικές του Μνημονίου, της τρόικας και της κυβέρνησης και όλους αυτούς που έχουν φέρει την Πελοπόννησο στη σημερινή κατάσταση με την πολιτική των τελευταίων δεκαετιών. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις στα βασικά έργα υποδομής (σιδηροδρομικό δίκτυο, δρόμοι, διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση υδάτων κ.λπ.), ανύπαρκτος ο χωροταξικός σχεδιασμός και ο καθορισμός χρήσεων γης. Η αγροτική οικονομία βρίσκεται σε κατάρρευση και οι αγρότες σε απόγνωση, το σύστημα υγείας και πρόνοιας παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις.

Για όλη αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πελοπόννησος, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, αλλά και οι φορείς της αυτοδιοίκησης που είχαν τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Είναι τα ίδια πρόσωπα που παρουσιάζονται σήμερα σαν σωτήρες, ανεξάρτητοι και έτοιμοι να… αγωνιστούν όσο ο πολιτικός αντίπαλος είναι στην κυβέρνηση.

Υπερψηφίστε την παράταξή μας γιατί δεσμευόμαστε να παλέψουμε μαζί σας:

• Για την οικονομική, κοινωνική και οικολογική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

• Για τη γενναία αύξηση των κονδυλίων που προορίζονται για έργα στην περιφέρεια.

• Για χωροταξικό σχεδιασμό και καθορισμό των χρήσεων γης.

• Για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

• Για να αποτρέψουμε:

Την κατάργηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.

Την περικοπή των επιδοτήσεων, που ετοιμάζει η Ε.Ε. με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης.

• Για νέο, σύγχρονο, δημόσιο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο.

• Για ορθή περιβαλλοντική διαχείριση των απορριμμάτων, των υγρών αποβλήτων και των υδατικών πόρων.

• Για ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό και ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

• Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας και του εισοδήματος των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

• Για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των συνεπειών τους.

• Για τη συγκρότηση περιφερειακής πολιτικής και κλαδικών πολιτικών για τα βασικά αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελιές Καλαμών, κρασί, εσπεριδοειδή, σύκα, σταφίδα, φέτα, κτηνοτροφικά προϊόντα κ.λπ.).

• Για την ανάπτυξη εναλλακτικών, ειδικών και θεματικών μορφών τουρισμού με σεβασμό στο περιβάλλον, ανάδειξη του φυσικού πλούτου, της ιστορίας και του πολιτισμού της Πελοποννήσου.

• Για ένα αποτελεσματικό δημόσιο Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

• Για την δυναμική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ.

• Για την υπεράσπιση του Δημόσιου πλούτου και του κοινόχρηστου χαρακτήρα του, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

• Για την προστασία του δασικού πλούτου της Πελοποννήσου.

• Για την προστασία, τη συντήρηση και την ανάδειξη της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιφέρειάς μας.

Ψηφίστε μαζικά την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», για να δώσετε μήνυμα ανατροπής της πολιτικής, που υποθηκεύει το μέλλον του λαού, της νεολαίας και του τόπου. Για να δώστε την απάντηση που πρέπει σε όλους αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Για να δώστε μήνυμα ελπίδας για το μέλλον. Για να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας Πελοποννήσου της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η αποχή και το λευκό είναι πολιτική διαμαρτυρία και εκφράζει την αγανάκτηση και την απογοήτευση του πολίτη, αλλά δεν είναι λύση καθώς αφήνει ελεύθερο πεδίο στις δυνάμεις της συντήρησης που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας και της περιφέρειας.

Ενισχύστε αποφασιστικά την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου». Για να έχετε και αύριο δίπλα σας ανθρώπους που θα βάλουν το κοινωνικό συμφέρον πάνω από την κομματική σκοπιμότητα, που θα στηρίξουν τους αγώνες σας, που θα πρωτοστατήσουν στην κινητοποίηση των δυνάμεων της κοινωνίας για να ανατρέψουν τις πολιτικές της εξαθλίωσης και εγκατάλειψης της περιφέρειας στην τύχη της.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ