Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/10/2010

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ του Συνασπισμού

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΛΛΙΟ

Αγαπητοί συμπολίτες Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας,

Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια κρίσιμη μάχη για την αριστερά, αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό. Διεξάγεται μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς επίθεσης στα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνολικά του δικομματισμού, που με την πολιτική του υποβάθμισε και χρεοκόπησε την κοινωνία και τη χώρα.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ  με απόφαση των τοπικών και κεντρικών οργάνων του - όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ -,  υποστηρίζει  στη Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα την παράταξη «Δύναμη πολιτών», με υποψήφιο δήμαρχο τον γιατρό Θανάση Μάλλιο. Ο επικεφαλής αυτής της  προσπάθειας, τα πρόσωπα που πλαισιώνουν το νέο αυτό σχήμα και ιδίως  το πλαίσιο αρχών, λειτουργίας και οι στόχοι της νέας δημοτικής παράταξης δημιουργούν  τα εχέγγυα μιας γνήσιας προσπάθειας  για μια θετική και ριζική αλλαγή στην πόλη μας.

Η επιλογή αυτή είναι και πολιτική και αυτοδιοικητική.

 Είναι  πολιτική, γιατί  χρειάζεται να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα αντίθεσης στις κυβερνητικές πρακτικές  που συνθλίβουν τον εργαζόμενο λαό και την τοπική αυτοδιοίκηση.

 Είναι αυτοδιοικητική, διότι  οι δημότες  αναζητούν ένα νέο  ριζοσπαστικό  και αγωνιστικό σχήμα, μετά  τις συνεχείς διαψεύσεις που έχουν υποστεί, το οποίο δεν θα χειραγωγείται, δεν θα συμβιβάζεται, θα διεκδικεί, θα σέβεται και θα ενεργοποιεί τον πολίτη και θα έχει σαν άξονα αναφοράς τα προβλήματα των ανθρώπων της πόλης, της ίδιας της πόλης ως ζωντανού οργανισμού και του περιβάλλοντος.

Ο σημερινός δήμαρχος της Ν.Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος και μερικά άλλα στελέχη του Δήμου, με την πρακτική τους τα προηγούμενα χρόνια, την αποχώρησή τους από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ  και τις πολιτικές επιλογές  του τελευταίου διαστήματος, έχουν πάρει διαζύγιο από την αριστερά. Σήμερα  είναι υποψήφιοι με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, και φυσικά δεν πρόκειται κανείς αριστερός πολίτης να δεχτεί  να χρησιμοποιηθεί η ψήφος του  ως άλλοθι   στην  αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Καλούμε τους φίλους  του ΣΥΝ και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς,  όλους τους πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας, που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους  στην   νεοφιλελεύθερη πολιτική  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που θέλουν την τοπική αυτοδιοίκηση  σαν ένα λαϊκό θεσμό συμμετοχής και όχι σαν το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, που επιθυμούν μια ριζική αλλαγή  στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας, να στηρίξουν με τη δράση και την ψήφο τους την ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον υποψήφιο δήμαρχο ΘΑΝΑΣΗ  ΜΑΛΛΙΟ.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 Π.Κ. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ