Skip to main content.
07/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - Εκδήλωση & περιοδεία στην Τήνο

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αγαίου Νίκος Συρμαλένιος περιόδευσε στην Τήνο το διήμερο 5-6/10. Μαζί με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Δελώτη επισκέφθηκαν την Καλλονή και πολλούς εργασιακούς χώρους στην πόλη της Τήνου (ΔΕΗ, Κέντρο Υγείας, Επαρχείο, Τράπεζες κλπ.), ενώ συμμετείχαν και στη σύσκεψη του επαρχιακού συμβουλίου με θέματα το  νέο λιμάνι και τον κόμβο της Αγίας Μαρίνας.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Ν. Συρμαλένιος ήταν εισηγητής σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Οικονομική κρίση και Αυτοδιοίκηση”, όπου κύριος ομιλητής ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης, στέλεχος και πρώην βουλευτής.

Στην ομιλία του ο Γ. Δραγασάκης, μεταξύ άλλων, έδωσε έμφαση στις συνέπειες της πολιτικής του μνημονίου, που οδηγεί την ελληνική οικονομία σε ύφεση και εκτινάσσει το δημόσιο χρέος στο 150% του ΑΕΠ και την ανεργία πάνω από 15%. Επίσης αναφέρθηκε στην οικονομική ασφυξία της Αυτοδιοίκησης, που σύμφωνα με τον Καλλικράτη, θα υποστεί περικοπές της τάξης των 3 δις ευρώ. Στο ερώτημα αν υπάρχει διέξοδος, αντέτεινε ότι η διέξοδος βρίσκεται στην ανάπτυξη και στην αναδιανομή του πλούτου και όχι στην πολιτική αποπληρωμής των χρεών με συνεχή δανεισμό.

Εισηγητικά ο Ν. Συρμαλένιος, αναφέρθηκε στον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των προσεχών εκλογών, στην υπαγωγή του Καλλικράτη στο κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας, στο επερχόμενο συγκεντρωτικό μοντέλο της αυτοδιοίκησης, στις εναλλακτικές προτάσεις μας έναντι του στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης του νησιωτικού χώρου. Αναφέρθηκε επίσης στην υποεκπροσώπηση της Τήνου, που θα εκλέξει μόνο ένα (1) περιφερειακό σύμβουλο, ενώ υπενθύμισε τη δράση μας όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας ότι δύο σημαντικά θέματα του νησιού, η σχολική στέγη και το κλειστό γυμναστήριο, παραμένουν για πολλά χρόνια άλυτα και με δυσοίωνες προοπτικές.

7/10/10
Η Συντονιστική Επιτροπή
politesna.blogspot.com