Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/10/2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη και τις συνεντεύξεις του Υπουργού Οικονομικών σε διεθνή ΜΜΕ

Είναι απορίας άξιον από που αντλεί την αισιοδοξία του ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, την ίδια στιγμή που η οικονομία κινείται από το κακό στο χειρότερο και οι εκπρόσωποι της τρόικα ετοιμάζουν το έδαφος για τη λήψη νέων μέτρων.

Είναι κοινός τόπος πως ο δρόμος του μνημονίου οδηγεί στη χρεοκοπία και μονάχα η πλήρης αναστροφή της σημερινής πορείας μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Μια τέτοια πορεία εξόδου από την κρίση προϋποθέτει την άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων όσων εργαζομένων και συνταξιούχων έχουν πληγεί, το πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ και των τιμών των ειδών πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, απαιτεί την δυναμική παρουσία του δημόσιου τομέα και την εγκατάλειψη των ιδιωτικοποιήσεων. Απαιτεί επίσης, τη ριζική αλλαγή στην αρχιτεκτονική του χρηματοπιστωτικού τομέα, νέες πολιτικές προστασίας της εργασίας, καθώς και πρωτοβουλίες για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση των χρεών των κρατών.

To Γραφείο Τύπου