Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/10/2010

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με την επιστολή του υφυπουργού Εξωτερικών προς τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ για την επιτάχυνση της επένδυσης στην περιοχή του Αστακού

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε περιοδεία του στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας έκανε την εξής δήλωση σχετικά με την επιστολή του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Σπ. Κουβέλη προς τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ για την επιτάχυνση της επένδυσής τους στην περιοχή:

Η κυβέρνηση εκλιπαρεί γονατιστή τους εμίρηδες του Κατάρ να κάνουν μια ώρα νωρίτερα την «βρώμικη» ενεργειακή επένδυσή τους στον Αστακό. Η «πράσινη» αυτή επένδυση θα είναι καταστροφική, αφενός για το περιβάλλον γιατί θα χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη μίγμα βουτανίου και προπανίου που θα μετατρέψει  τη γύρω περιοχή σε νεκρή φύση και αφετέρου για την απασχόληση αφού θα δημιουργήσει πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα καταστρέψει στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, τις ιχθυοκαλλιέργειες και τον τουρισμό.

Η κυβέρνηση προσφέρει στα κερδοσκοπικά κεφάλαια του Κατάρ, ως επενδυτικό παράδεισο, την παραβίαση του συντάγματος και των νόμων καθώς και τους ισοπεδωμένους από το μνημόνιο μισθούς και τις κατεστραμμένες εργασιακές σχέσεις. Ο επενδυτικός όμως παράδεισος του Αστακού αποτελεί κόλαση για το λαό της περιοχής και για τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι αυτή η καταστροφική για την περιοχή και τη χώρα επένδυση πρέπει να αποτραπεί και επιμένει οι εγκαταστάσεις στο Πλατυγιάλι Αστακού να λειτουργήσουν ως εμπορικό διαμετακομιστικό λιμάνι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας χωρίς να καταστρέφεται το περιβάλλον.

To Γραφείο Τύπου