Skip to main content.
08/10/2010

Δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ - Συναντήσεις της Ελ. Πορτάλιου με την Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου και την Επιτροπή κατοίκων του 6ου διαμερίσματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Πορτάλιου συναντήθηκε σήμερα με δυο ενεργές κινήσεις πολιτών: την Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου και την Επιτροπή Κατοίκων του 6ου διαμερίσματος (Κυψέλη).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο αυτές γειτονίες της Αθήνας, προβλήματα οπωσδήποτε διαφορετικά, αλλά με κοινό παρονομαστή την αδιαφορία του Δήμου και των αρμόδιων κρατικών φορέων να ασχοληθούν με τις γειτονίες της Αθήνας.

Η Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί η χωρίς έλεγχο υπερσυγκέντρωση καφέ και μπαρ στην περιοχή τους, στην ηχορύπανση και την εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων. Αναφέρθηκαν επίσης στο καφενεδάκι της πλατείας Δεξαμενής που παραμένει κλειστό. Τέλος συζήτησαν θέματα που αφορούν την ανακύκλωση και την καθαριότητα στην περιοχή.

Κατά τη συνάντηση, η Ελένη Πορτάλιου μεταξύ άλλων τόνισε: «Η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου από τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα και τις λοιπές κατασκευές, που καθιστούν ιδιωτικά κοινόχρηστα τμήματα της πόλης, είναι βασική θέση της Ανοιχτής Πόλης. Σε κάθε περίπτωση, ο συστηματικός έλεγχος από τη δημοτική αστυνομία μπορεί να διασφαλίσει την εφαρμογή της νομιμότητας.

Όσον αφορά την εκκωφαντική μουσική πρέπει να εφαρμοστούν κανονισμοί που θα εμποδίζουν την ηχορύπανση και θα προστατεύουν τόσο τους κατοίκους, όσο και τα καταστήματα τα οποία τηρούν τη νομιμότητα. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν συμφέροντα που κερδοσκοπούν εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών.»

Σχετικά με το καφενεδάκι της πλατείας Δεξαμενής ανέφερε:

«Είναι θέμα πολιτικής αντίληψης και βούλησης να υλοποιηθούν έργα βελτίωσης της καθημερινότητας μας στην πόλη. Το καφενεδάκι, πρέπει να επαναλειτουργήσει με φθηνές τιμές για τους θαμώνες του, όπως και ο ημιυπόγειος χώρος της πλατείας για να στεγάσει δράσεις νέων καλλιτεχνών.»

Στην άλλη συνάντηση, η Επιτροπή Κατοίκων του 6ου διαμερίσματος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, λόγω της ανυπαρξίας κοινωνικών υποδομών για τους πρόσφυγες αλλά και στο γεγονός ότι στην περιοχή δρουν χωρίς έλεγχο ακροδεξιές ομάδες.

Στη συνάντηση η Ελένη Πορτάλιου μεταξύ άλλων ανέφερε:

 «Η αστυνομία οφείλει να διαλύσει τις ακροδεξιές ομάδες και να συλλάβει τους δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων. Η Ανοιχτή Πόλη διεκδικεί δημόσιες πολιτικές ενάντια στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό. Δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας για τους άστεγους και τους μετανάστες- και μέσω της αξιοποίησης εγκαταλειμμένων κτηρίων-, παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, καθαριότητα στις γειτονίες, φροντίδα του πρασίνου και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων».

Το γραφείο τύπου