Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/10/2010

Δήλωση του Δημ.Στρατούλη σχετικά με την απόφαση του ΙΚΑ να μην χορηγεί θεραπευτικά υποδήματα στους διαβητικούς λόγω κόστους

«ΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ»

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απόφαση του ΙΚΑ να μην χορηγεί θεραπευτικά υποδήματα στους διαβητικούς λόγω κόστους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι κατεδαφιστικές για την κοινωνία και την οικονομία πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης και η πίεση που ασκούν σε δημόσιους φορείς για δραστικές περικοπές των κοινωνικών παροχών, οδηγούν σε ακραία ανάλγητες πρακτικές, όπως αυτή του ΙΚΑ που αποφάσισε να μην χορηγεί ειδικά θεραπευτικά υποδήματα στους διαβητικούς λόγω….κόστους.

Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, βάζει τις ανάγκες των πιστωτών της χώρας πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων  και  κυρίως των ασθενών και μετατρέπει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε «βρικόλακα», που για λίγα ευρώ καταδικάζει σε ακρωτηριασμό τους διαβητικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την αρμόδια υπουργό Εργασίας να ακυρώσει άμεσα αυτή την άθλια απόφαση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να εγκρίνει τη χορήγηση θεραπευτικών υποδημάτων στους διαβητικούς, ώστε να αποτρέπεται ο ακρωτηριασμός των ποδιών τους. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην ίδρυση ιατρείων διαβητικού ποδιού στα νοσοκομεία, όπως τέτοια υπάρχουν από χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

To Γραφείο Τύπου