Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/10/2010

Δήλωση του Γ.Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με την πιθανολογούμενη χρονική παράταση του Μνημονίου

Σύμφωνα με δηλώσεις των επικεφαλής του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, μελετάται παράταση της χρονικής διάρκειας του Μνημονίου και των πολιτικών απαξίωσης της εργασίας και του κοινωνικού κράτους που συνδέονται με αυτό. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και τα συμφέροντα του κεφαλαίου που εκπροσωπεί, στηριζόμενοι στους διεθνείς συμμάχους τους, ελπίζουν να μονιμοποιήσουν το καθεστώς εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που σήμερα οικοδομούν.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να επιβάλει την ανατροπή των σημερινών πολιτικών και την απαξίωση των δυνάμεων που τις υποστηρίζουν. Απαιτείται η κατάργηση του Μνημονίου και μια ριζικά διαφορετική πορεία συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης του κοινωνικού συμβολαίου, των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού συστήματος και του χρέους, που θα κατοχυρώνει τους όρους ζωής και τα συμφέροντα της  μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

To Γραφείο Τύπου