Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/10/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με τις δηλώσεις της κας Κατσέλη για την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στο ασφαλιστικό σύστημα

Τη στιγμή που περικόπτονται οι δημόσιες δαπάνες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση μέσω της υπουργού Εργασίας σχεδιάζει τη παράδοση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Ταυτόχρονα επιζητά την «βοήθεια» τους προκειμένου να προχωρήσει και σε νέες περικοπές στις παροχές προς τους ασφαλισμένους με πρόσχημα την μείωση του κόστους.

Η εξαγγελία αυτή αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την παράδοση της ασφάλισης υγείας στους ιδιώτες και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.

Τέτοιες εξαγγελίες ξεπερνούν ακόμα και τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών της Κυβέρνησης του Μνημονίου και της Τρόικας θα συνεχιστεί με στόχο ένα Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας καθώς και για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Τμήμα Υγείας