Skip to main content.
12/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Περιοδείες Λακωνία -Μεσσηνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1) Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Σπάρτη τη Δευτέρα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Διονύση Θωμά και από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Λακωνίας κατά την επίσκεψή τους αρχικά στην Νομαρχία Λακωνίας συναντήθηκε το απόγευμα με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σπάρτης, τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας και τον Εμπορικό Σύλλογο της Σπάρτης.

Μεταξύ των άλλων ο Θανάσης Πετράκος, στις συζητήσεις του με τους εκπροσώπους των φορέων της Λακωνίας, δήλωσε:

«Η παράταξή μας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει και μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο να αγωνίζεται για την υπεράσπιση του εισοδήματος των εργαζομένων και των επαγγελματιών. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει έλεγχος ώστε να προστατεύονται οι επαγγελματίες από την ανεξέλεγκτη εισβολή των κινέζικων καταστημάτων, πολλά από τα οποία είναι και χωρίς άδειες. Στηρίζουμε τη θέση των φορέων Λακωνίας για δημιουργία ΒΙΠΕ και βιοτεχνικών ζωνών. Απαιτούμε μαζί τους τη βελτίωση του λιμανιού του Γυθείου, ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη της Λακωνίας και είναι στις προτεραιότητές μας ο αγώνας για τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι τη Σπάρτη και το Γύθειο, καθώς και την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στη Σπάρτη.

2) Σήμερα Τρίτη ο Θανάσης Πετράκος και οι υποψήφιοι του συνδυασμού στη Μεσσηνία επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες της Ν.Α. Μεσσηνίας, τη ΔΟΥ Καλαμάτας, τον ΟΠΑΔ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ. Στο Μηχανοστάσιο, για μια ακόμη φορά ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων για να μην ξεπουληθεί ο σιδηρόδρομος και να μην καταργηθεί το δίκτυο της Πελοποννήσου και όλα τα περιφερειακά δίκτυα. Κατήγγειλε το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ και τόνισε ότι μόνη λύση είναι ο μαζικός ενωτικός αγώνας των εργαζομένων, μαζί με όλους τους φορείς για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου.

3) Αύριο Τετάρτη το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα συνεχίσει την περιοδεία του στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες της Καλαμάτας.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί τα δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Θουρίας και Άριος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ