Skip to main content.
11/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο: Συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) Βοιωτίας

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) Βοιωτίας με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη ΝΙΚΟ ΣΤΟΥΠΗ  και την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Ελίζα Γεωργαντά στην Αλίαρτο Βοιωτίας

Σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) Βοιωτίας και την παρουσία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή πραγματοποίησε η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο με τους υποψηφίους Νίκο Στουπή (περιφερειάρχης) και Ελίζα Γεωργαντά (αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας) στην Θήβα.

Στην συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Β. Κόλλιας και τα μέλη του πενταμελούς προεδρείου της Ένωσης, στελέχη της περιφερειακής παράταξης κ.λ.π.

Στην σύσκεψη οι νέοι αγρότες μετέφεραν τα προβλήματα των νέων αγροτών της Βοιωτίας,  της αγροτικής παραγωγής, που αφορούν μεταξύ άλλων και στα παρακάτω:  

•    την μείωση του αγροτικού εισοδήματος

•    την πορεία των προϊόντων στην τοπική και ελληνική αγορά 

•    Το μέλλον των νέων αγροτών και του αγροτικού επαγγέλματος καθώς δεν υπάρχει μία σαφής στρατηγική της πολιτείας για τα ελληνικά προϊόντα και την ύπαιθρο. 

Οι νέοι αγρότες έθεσαν στον Νίκο Στουπή και στην Eλίζα Γεωργαντά τα παρακάτω θέματα εν όψει των περιφερειακών εκλογών : Η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στον αγροτικό χώρο. H ποιότητα στα προϊόντα. Oι προοπτικές του αγροτικού επαγγέλματος καθώς και η πρόσβαση των νέων στα σύγχρονα αγαθά και στις ευκαιρίες τις ζωής....ήταν μερικά από τα θέματα της συζήτησης. 

Ο Νίκος Στουπής ανέφερε ότι στην νέα περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, όπως τείνει να εξελιχτεί, η παράταξή μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αγροτική παραγωγή στην περιφέρεια στην Στερεά Ελλάδα. Το πρόγραμμα μας το όποίο θα δοθεί και στην Ένωση Νέων Αγροτών για παρατηρήσεις  και συζήτηση έχει σαν βασικές παραμέτρους : Tην παραγωγική ικανότητα της περιφέρειας. Την κάλυψη των διατροφικών αναγκών. Το βιώσιμο αγροτικό περιβάλλον. Την Ποιότητα και τα περιφερειακά σήματα ποιότητας. Το αγροτικό εισόδημα. Την παραμονή των νέων στην ύπαιθρο. Την διασύνδεση των τριών τομέων της οικονομίας.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο,  η παράταξη που στηρίζει η αριστερά, θα θέσει εκτός των άλλων την πρόταση Δημιουργίας του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής σε Περιφερειακό Επίπεδο, έτσι ώστε να υπάρχει ένα πεδίο σχεδιασμού και εφαρμογής  αγροτικής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο. Στο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής οι φορείς των αγροτών θα μπορούν να σχεδιάσουν και να προτείνουν την αγροτική πολιτική, και να ενισχύσουν την φωνή των αγροτών. Οι θέσεις και το πρόγραμμά μας τόνισαν ο Νίκος Στουπής και η Ελιζα Γεωργαντά σχεδιάστηκαν πριν από τις εκλογές και δεν αφορούν μόνον τις εκλογές. Συνεπώς η συνάντησή μας δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα αλλά βαθύτατα ενημερωτικό για θέσεις αναπτυξιακό σχεδιασμό και ανταλλαγή ιδεών. Η Ελίζα Γεωργαντά έθεσε το θέμα του συνεταιριστικού κινήματος και του συνδικαλιστικού φορέα των αγροτών, με την επισήμανση ότι χρειάζεται νέες δομές στο αγροτικό κίνημα και νέες μορφές δράσης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής προσκάλεσε τους νέους αγρότες στην συνάντηση που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 25-27 Οκτωβρίου 2010 να επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συμμετάσχουν στις συναντήσεις και συνεργασίες για την ΚΑΠ και με την δική του συμβολή.   

Το Γραφείο Τύπου

Στερεά  Ελλάδα 11/10/2010