Skip to main content.
11/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο: Συνάντηση των Γεωτεχνικών της Βοιωτίας με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Ν.Στουπη και την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Ε.Γεωργαντά

Σύσκεψη με Γεωτεχνικούς της Βοιωτίας πραγματοποίησε η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο με τους υποψηφίους Νίκο Στουπή (περιφερειάρχης) και Ελίζα Γεωργαντά (αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας) στην Αλίαρτο Βοιωτίας. 

Στην συνάντηση μετείχαν πολλοί γεωτεχνικοί, μέλη του Δ.Σ. και ο πρόεδρος του συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων και μέλος της αντίστοιχης Ομοσπονδίας  Μπάμπης Διαμαντής. 

Στην σύσκεψη οι Γεωτεχνικοί μετέφεραν στον συνάδελφο Νίκο Στουπή τις θερμές ευχές των γεωτεχνικών για επιτυχία στις περιφερειακές εκλογές και συζήτησαν εκτενώς τα θέματα που θέτει ο γεωτεχνικός κλάδος εν σχέση με την αγροτική παραγωγή στην στερεά Ελλάδα.

Η συζήτηση εστιάστηκε στα παρακάτω θέματα :

•    Η ακολουθούμενη αγροτική πολιτική και οι προοπτικές της.

•    Το μέλλον της υπαίθρου και οι αναπτυξιακές στρατηγικές στην περιφέρεια.

•    Η Ποιότητα στα προϊόντα.

•    Οι πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του αγροτικού περιβάλλοντος.

•    Ο ρόλος του γεωπόνου στις νέες συνθήκες της ΚΑΠ.

Ο Νίκος Στουπής ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι « …στην νέα περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, όπως τείνει να εξελιχτεί, η παράταξή μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αγροτική παραγωγή στην περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας, ως αποτέλεσμα των γεω-μορφολογικών της χαρακτηριστικών και της γεωγραφικής της θέσης,  θεωρώντας την βασικό Πυλώνα μιας αποτελεσματικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Θύμα του «μνημονίου» όσον αφορά τον «δημοσιονομικό περιορισμό(;) » πέφτει το ίδιο το ΥΠΑΑΤ με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων του ( ΕΦΕΤ στην Υγεία, ΑΛΙΕΙΑ στο Ναυτιλίας, ΟΠΕΚΕΠΕ στο Οικονομίας..) γεγονός που προϊδεάζει  για μια γενικότερη υποβάθμιση του Α! γενή τομέα  στην γενικότερη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης .

Οι κοινοί αγώνες Γεωτεχνικών και Αγροτών αποτελούν πια την  μοναδική ελπίδα …»

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο η παράταξη που στηρίζει η αριστερά, θα θέσει εκτός των άλλων την πρόταση Δημιουργίας του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής σε Περιφερειακό Επίπεδο, έτσι ώστε να υπάρχει ένα πεδίο σχεδιασμού και εφαρμογής  αγροτικής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο. Στο αυτό το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής οι φορείς των γεωπόνων θα μπορούν να σχεδιάζουν και να προτείνουν τις εναλλακτικές πολιτικές για την ύπαιθρο.

«Το πρόγραμμα που σχεδιάσαμε η Ομάδα Πολιτικού σχεδιασμού αντλεί τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία των γεωτεχνικών της περιφέρειας. Βλέπει τον Ολοκληρωμένο σχεδιασμό των προγραμμάτων ανάπτυξης.....» τόνισαν ο Νίκος Στουπής και η Ελιζα Γεωργαντά. Θέλουμε ένα συνεχή διάλογο και αλλητροφοδοσία εμπειριών τεχνογνωσίας διότι δίνουμε ιδίατεριο βάρος στον πρωτογενή τομέα. Συνεπώς η συνάντησή μας δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα αλλά βαθύτατα ενημερωτικό για θέσεις αναπτυξιακό σχεδιασμό και ανταλλαγή ιδεών.

Το Γραφείο Τύπου

Στερεά  Ελλάδα 11/10/2010