Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/01/2003

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Ν.Κωνσταντόπουλο στο Πόρτο Αλέγκρε

Με το σύνθημα "Το Πόρτο Αλέγκρε αγκαλιάζει όλον τον κόσμο", που είναι ένα από τα συνθήματα που υποδέχονται τα κοινωνικά κινήματα, τα κόμματα της αριστεράς, διανοούμενους, οικολόγους, ακτιβιστές για τα δικαιώματα, βουλευτές από όλες τις ηπείρους του πλανήτη Γη, που είναι η πατρίδα όλων μας, αρχίζουν σήμερα στο Πόρτο Αλέγκρε οι εργασίες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ.

Στο Πόρτο Αλέγκρε βρίσκεται από χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Α. Κωνσταντόπουλο και τους Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Κώστα Ήσυχο, μέλος της Κ.Π.Ε., Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας του ΣΥΝ και Χ.Γολέμη, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ,.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ άρχισε το πρόγραμμα επαφών και παρεμβάσεων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, που είναι μέλος του Παγκόσμιου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ, δήλωσε συμμετοχή στις εργασίες του, προκειμένου να μιλήσει στη Διάσκεψη για την αντιμετώπιση του πολέμου, εναντίον του Ιράκ. Επίσης θα παρακολουθήσει τη Διάσκεψη για τις σχέσεις κομμάτων και κινημάτων στην εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Τέλος θα μιλήσει για την εναλλακτική πρόταση πολυδιάστατης ασφάλειας, που γίνεται από το Δίκτυο Εναλλακτικής Σκέψης και Πολιτικού Διαλόγου στο Σεμινάριο "Πρόσκληση σε διάλογο Λατινικής Αμερικής και Ευρώπης".

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του Προέδρου του ΣΥΝ με διεθνείς οργανώσεις δράσης για τα δικαιώματα και το περιβάλλον. Επίσης, συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και εκπροσώπους εθνικών κοινοβουλίων.

Ήδη, η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ βρίσκεται σε επαφή με το Κόμμα του Προέδρου Λούλα και με το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της Προεδρίας, για τον καθορισμό της συνάντησης με το Κόμμα των Εργαζομένων της Βραζιλίας και τον Πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Πόρτο Αλέγκρε, κ. Pedro Efremidis, και μέλη του Δ.Σ. υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, μαζί με την καθηγήτρια Δρ. Παρασκευή Μπέσα-Rodrigues, την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, που θα έχει σειρά συναντήσεων με Έλληνες και οργανώσεις της ομογένειας.

To Γραφείο Τύπου