Skip to main content.
12/10/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Επίσκεψη σε Επιμελητήριο & ΤΕΕ Καβάλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο υποψηφίων της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Τάκη Χαρίτο, και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Κώστα Μορφίδη, επισκέφθηκε σήμερα αρχικά το επιμελητήριο Καβάλας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Άγγελο Τσατσούλη και μέλη της Διοίκησης, και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα που αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες δοκιμάζονται από την εφαρμογή του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Συμφωνήθηκε πως είναι άμεση ανάγκη, πέρα από τα αναπτυξιακά μέτρα που είναι απαραίτητο να εφαρμοσθούν, να ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έτσι ώστε να τους δοθούν ευκαιρίες ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε η μετατροπή του ΤΕΜΠΕ σε μηχανισμό στήριξης των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, με τη συνοδεία της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Θάσου, κ. Ευθυμίας Καναρά, επισκέφθηκαν το ΤΕΕ, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Λάζαρο Βασιλειάδη. Κατά τη συζήτηση που έγινε, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με την ανάθεση των έργων υποδομής στην Εγνατία Α.Ε. Επιπλέον υπερθεματίστηκε η πρόταση που εξέφρασε ο κ. Βασιλειάδης για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια σιδηροδρομική Εγνατία, η οποία θα συνδεθεί βεβαίως και με το λιμάνι της Καβάλας. Κοινή διαπίστωση υπήρξε ακόμη ότι το λιμάνι της Καβάλας μπορεί να γίνει ο αναπτυξιακός μοχλός της Περιφέρειας για το διαμετακομιστικό εμπόριο με τις Βαλκανικές χώρες, εφόσον βέβαια ολοκληρωθούν και οι κάθετοι άξονες σύνδεσης του λιμανιού με τις χώρες αυτές. Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Εθνικού πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επισημάνθηκε και στον κ. Βασιλειάδη και στον κ. Τσατσούλη ότι η θέση της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας» για την αξιοποίηση του λιμανιού είναι ότι το σύνολο των παρεμβάσεων πρέπει να γίνει από την ελληνική κυβέρνηση και όχι από ξένους επενδυτές.

Καβάλα, 12-10-2010