Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/10/2010

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στη Χωματερή της Ξερόλακας στην Πάτρα – Συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκων της περιοχής - Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Πάτρα, επισκέφτηκε την χωματερή της Ξερόλακας και συναντήθηκε με εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκων της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:

«Είναι αδιανόητο στο 2010 να είμαστε η μοναδική χώρα από την Ε.Ε. που έχει ακόμα ανεξέλεγκτες χωματερές και ΧΥΤΑ που είναι κορεσμένοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια και διαρκώς παίρνουν παράταση ζωής. 

Εδώ και πέντε χρόνια υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός για την πόλη της Πάτρας, που μιλάει για ένα νέο εργοστάσιο και χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων σε μια περιοχή που δεν περιστοιχίζεται από κατοικίες. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

 Όμως δυστυχώς σε αυτή τη χώρα οι επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, γίνονται με κριτήριο, όχι την κοινωνική ανταποδοτικότητα, αλλά την κονόμα των κολλητών και των επικοινωνιακών συμβούλων. Το fast track του κ. Παπούκη θα χρησιμεύσει έτσι ώστε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να γίνει επένδυση στον Αστακό που θα μεταφέρει μαζούτ, δηλαδή μια εγκατάσταση ιδιαίτερα επιβλαβή για το φυσικό περιβάλλον.

Πέντε χρόνια περιμένουν οι πολίτες της Πάτρας να φύγουν τα σκουπίδια από τον κορεσμένη χωματερή της Ξερόλακας. Πέντε χρόνια βλέπουν μετρήσεις μόλυνσης του ποταμού και του υδροφόρου ορίζοντα. Δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Οι ευθύνες οι πολιτικές είναι μεγάλες, ανήκουν στις κυβερνήσεις, ανήκουν στις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές. Οι πολίτες όμως έχουν τη δύναμη στα χέρια τους να διεκδικήσουν ποιότητα ζωής».

To Γραφείο Τύπου